Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Øyeavdeling på Bærum sykehus?

– Bærum sykehus må før eller senere få sin egen øyeavdeling, skriver innsenderen.

– Bærum sykehus må før eller senere få sin egen øyeavdeling, skriver innsenderen.

Foto: KIM VAN DER LINDEN

Det at 33.600 pensjonister i Asker og Bærum må ta drosje tur retur Drammen sykehus hvert år for å få en liten sprøyte i øyet, er hverken miljø- eller pasientvennlig.

Etter at jeg er flyttet tilbake til Bærum som pensjonist, er jeg sjokkert over at jeg ikke kan få en enkel øyeinjeksjon på Bærum sykehus for min aldersrelaterte makula (AMD). Jeg tvinges i stedet til å reise tur retur med drosje hver måned til Drammen sykehus for å sette en sprøyte i øyet.

Jeg får en rask og god behandling på Drammen Sykehus, men da jeg spurte de to flinke og vennlige sykepleierne om dette ikke like godt kunne gjøres på Bærum sykehus, svarte de nærmest litt strengt at alt dette skulle gjøres i Drammen. 

Det virket på meg som det var en slags revirkamp mellom de to sykehusene allerede.

Jeg ble så forundret over at ett av landets største lokalsykehus ikke har en egen øyeavdeling, at jeg kontaktet lederen for Venneforeningen av Bærum sykehus for å høre hva han mente om saken.

Anne Beth Moslet (81) fra Bekkestua har tidligere vært aktiv i både Høyre og Frp og er nå 3.-kandidat for Helsepartiet i Akershus ved høstens valg.

Anne Beth Moslet (81) fra Bekkestua har tidligere vært aktiv i både Høyre og Frp og er nå 3.-kandidat for Helsepartiet i Akershus ved høstens valg.

FOTO: PRIVAT

John Kjekshus var fullstendig enig med meg i at Bærum sykehus selvsagt bør ha en øyeavdeling. Han kunne fortelle meg at Bærum sykehus for to år siden planla opprettelsen av en øyepoliklinikk for injeksjonsbehandling av AMD. 

Sannheten er nå at Drammen sykehus har cirka 200–250 pasienter daglig til AMD-injeksjoner og at omtrent halvparten kommer fra Asker og Bærum. Blindeforbundet angir at hvert 10. menneske over 70 år vil få denne aldersrelaterte øyesykdommen.

I Bærum og Asker er det nærmere 28.000 mennesker over 70 år. Hvis 10 prosent av disse skal dra til Drammen hver måned, blir dette 33.600 pasientreiser per år. Det er sikkert mange som er enig med meg i at dette hverken er miljøvennlig eller pasientvennlig?

Jeg har selvsagt ikke noe imot at Drammen får et nytt sykehus. Men hvis det er riktig som det påstås, at Drammen sykehus blir for lite til å ta hånd om denne raskt voksende aldersgruppen, må Bærum sykehus før eller senere få sin egen øyeavdeling.

Dette er og blir også et økende praktisk og økonomisk problem når så mange mennesker skal transporteres til øyeavdelingen i Drammen. Det dreier seg om en masseforflytning av gamle pasienter som vår helseminister i åtte år har slått fast skal settes i sentrum. 

Det er ikke rart at mange er skuffet etter åtte år med løftebrudd fra en helseminister fra Høyre. Vi har lengre helsekøer enn noen gang. Men de gjemmes bort i interne avdelingskøer. Skam deg, Høie.

Jeg har som mange av Budstikkas lesere vet, tidligere vært aktiv politiker i Bærum Høyre og senere også vært landets første kvinnelige nestleder for Fremskrittspartiet. Med erfaring fra både politikk og helsevesen er jeg blitt svært betenkt over den økende byråkratiseringen.

Jeg er overbevist om at vi trenger er nytt parti som virkelig setter helse på dagsordenen. Det nye Helsepartiet ble etablert for fire år siden, og målet er et friskere Norge. Det er et tankekors at Norge i dag har flere på uføretrygd enn noe annet land. Slik kan det ikke fortsette.

Derfor mener Helsepartiet at det lønner seg å investere i helse. Det mener også jeg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.