Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Øvrevoll som oppbevaringsplass for snø fra Oslo?

– Det ser slik ut i år også. Alle er velkommen til å se, skriver innsenderen om snødeponiet på Øvrevoll.

– Det ser slik ut i år også. Alle er velkommen til å se, skriver innsenderen om snødeponiet på Øvrevoll.

Foto: KARL BRAANAAS

Det var med fornyet optimisme vi leste mandag 7. februar at Bærum kommune ved avdeling for byggesaker endelig har tatt tak i «snødeponi-saken» på Øvrevoll. 

Saken ble også illustrert av et bilde fra tilstanden på Øvrevoll i fjor vinter, etter at Vaktmesterkompaniet hadde lempet «ren snø» på området. 

Jeg kan opplyse Budstikkas lesere at det ser slik ut i år også. Alle er velkommen til å se! Det er med andre ord ikke snakk om snøen som falt i fjor. 

Vi ønsker å sette vår lit til at saksbehandlende instans ikke gir dispensasjon for videre deponering av skitten snø i vårt nærområde, noe åpenbart Øvrevoll ønsker. 

Det er direkte opprørende at direktør Gjelsås får seg til å si at snøen kommer fra galoppbanenes eget område: Søndag ettermiddag 9. januar kom det nemlig en hel kolonne med lastebiler kjørende inn på området og dumpet snø til langt på kveld. Dette kan bevitnes av samtlige naboer.

Det er heller ikke sant at deponeringen stoppet før det kom henvendelse fra kommunen. Som naboer har vi i lang tid klaget – både i fjor og året før – uten å bli hørt. 

Selv om virksomheten nå har stoppet, vil snøhaugen som ligger der, ikke smelte før i juni. Dette later ikke til å sjenere Øvrevolls ledelse. I fjor lå det igjen en svart haug til langt etter 17. mai, inntil den ble jevnet ut av en gravemaskin og etterlot seg et tykt, lag av grus, olje og skitt som avga bekker av forurensing av til langt utpå sommeren. 

Dette kan ikke Bærum som miljøkommune være bekjent av.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.