Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Øvre Sem til høystbydende?

– Venner av Øvre Sem undres over at kommunedirektøren vil selge stedet til høystbydende, skriver Peter E. Paaske.

– Venner av Øvre Sem undres over at kommunedirektøren vil selge stedet til høystbydende, skriver Peter E. Paaske.

Foto: KARL BRAANAAS

I Budstikka 29. april uttaler direktør for samfunnstjenester i Asker kommune, Ragnar Sand Fuglum, at forhandlingene med Olavsgaard fortsetter, alt med sikte på å avvikle intensjonsavtalen fra 2016 om kjøp av Øvre Sem. Kommunen blir nå konfrontert med avtalens innhold.

Semsvannet og områdene rundt er noe av det beste Askerbygda kan by på. Sentralt i dette området ligger Øvre Sem med åtte fredede bygninger i et forskriftsfredet landskap.

Riksantikvaren har fastslått at dette området er av nasjonal verdi, og det er registrert i det såkalte KULA-registeret (kulturhistoriske landskap av nasjonal interesse). 

I tillegg er Øvre Sem et viktig utfartssted, der mange gleder seg over å kunne gå gjennom tunet.

Venner av Øvre Sem undres over at kommunedirektøren vil selge stedet til høystbydende. En slik forenkling tror vi beror på at Budstikka ikke har omtalt andre verdier som bør inngå i et eventuelt salg. Salget avgjøres ikke av kommunedirektøren, men av våre politikere.

Vennene har tillit til at prosessen om et eventuelt salg av Øvre Sem baseres på åpenhet og demokratiske prinsipper. Videre har vi tro på at våre folkevalgte er samfunnsbevisste og lojale mot kommunens definerte bærekraftsmål. 

Derfor bør Øvre Sem tildeles den som oppfyller disse kriteriene samt har det beste helhetskonseptet med god økonomi.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.