Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Øvre Sem – hva nå?

Peter E. Paaske leder Venner av Øvre Sem.

Peter E. Paaske leder Venner av Øvre Sem.

Foto: KARL BRAANAAS

Mange er spente på hva som nå skjer med Øvre Sem; dette sentrale utfartsstedet som er en del av askerbøringenes 1000-årssted. Asker formannskap åpnet for nye muligheter i desember. Den storstilte hotellutbyggingen er nå en saga blott, og nye muligheter skal utredes. 

Det ble vedtatt at berørte parter skal bli hørt, herunder Venneforeningen. Dette gir oss muligheter til innspill i arbeidet med å finne den beste løsningen.

Plattformen for valg av løsning er vedtaket i formannskapet i 2015. På dette tidspunktet anså man hotelldrift som den beste økonomiske løsningen. I dag er situasjonen en annen, men heldigvis inneholder vedtaket teksten: « … hotelldrift eller tilvarende virksomhet». Dette åpner for alternative løsninger.

Hva tilsvarende virksomheter kan være, blir en utfordring. Hotellvirksomheter kan være så mangt som for eksempel helse- og omsorgsvirksomheter og utleiehybler/leiligheter. 

Sentralt i vedtaket fra 2015 er at virksomheten skal rettes mot allmennheten og innbyggerne. Det kan bli spennende å se hvordan kjøpere/leietagere vil utvikle et konsept i henhold til de vedtatte føringer og de muligheter som er relevante i dagens marked.

Kommunen skal i løpet av første kvartal utvikle de første planene. Kommunedirektøren har uttalt at kommunen vil ta hensyn til eventuelle innspill fra interessenter. For å komme frem til den beste løsningen, er det å håpe at mange søkere viser sin interesse.

Venneforeningen vil påvirke til at det blir en åpenhet i konkurransen om hvem som blir den utvalgte. Vi mener at kommunen også bør handle i tråd med kommunens egen visjon om bærekraft, slik den er definert av FNs klimapanel.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.