Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Øvre Sem bevares best gjennom bruk

Sem Gjestegård i Asker.

Foto: KARL BRAANAAS

Jeg bor ikke så langt fra Øvre Sem og Semsvannet. Jeg er en ivrig bruker av området og har vært med på å bygge NaKuHel barnehage på Nedre Sem. Alle barn som får sine første år der, får en god start i livet i et område som inneholder Semsvannet og som ble valgt til Askers tusenårssted.

Jeg har gjennom noe tid fulgt med på debatten rundt Øvre Sem, Quality Hotel Olavsgaard og bevaring. Nylig ble det kjent at Olavsgaard gir opp planen om Øvre Sem.

Lønnsom bruk

Jeg er vel en av de første til å ville bevare miljøet med Semsvannet, men det er gjennom lønnsom bruk man får til bevaring. Her er det mange som ønsker bevaring tar feil. 

Som eiendomsansvarlig i Olav Thon Gruppen hadde jeg flere til dels krevende samtaler med byantikvar/riksantikvar, men vi var enige om at bruk fremmer bevaring. 

Dagens krav

Et moderne konferanseanlegg trenger nye rom som møter dagens krav. Derfor blir det forfall å nekte moderne bruk med nødvendige tilpasninger for å oppnå lønnsomhet. Det kan ikke være meningen at bevaring skal være ulønnsomt og følgelig gå over skatteseddelen.

Bevaringsmyndigheter bør heller jobbe for at Quality Hotel Olavsgaard kommer tilbake (eller annen driver av konferansehotell, men det er sikkert vanskelig i disse koronatider). 

Jeg håper man lykkes med dette arbeidet og at kommune, fylke og stat viser nødvendig fleksibilitet og ydmykhet for å få dette til.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.