Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Overlege, men ingen pedagog

Pål Berg.

Pål Berg.

Foto: EVA GROVEN

Det er neppe overraskende at flere av oss er en blanding av fortvilet, irriterte og uforstående til Bærum kommunes forbud mot idrett for ungdom i alderen 13–19 år. 

Vi er mange som forholder oss til dette lojalt, men som ikke helt forstår sammenhengene. Det hadde vært lettere å akseptere hvis det også ble forstått av de berørte.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum gjør i Budstikka et forsøk på å forklare hva og hvorfor. Han mislykkes. Nilsen skriver (Budstikka 11. desember):

«Den økte smitten i samfunnet har også nådd de særlig sårbare på sykehjemmene. … Derfor har vi anbefalt tiltak som begrenser innendørs fritidsaktiviteter for ungdom.»

Hvorfor det? Hvordan henger dette sammen? Fordi så mange unge tilsniker seg besøk hos besteforeldre på sykehjemmene? Er det fordi så mange eldre sniker seg inn i idrettshallene for titte på ungdommen? 

Neppe. Men noe må det være, uten at Nilsen ser seg tjent med å forklare sammenhengene.

Nilsen skriver også:

«De siste ukene har mye av smitten lokalt skjedd i ungdomsmiljøer, mest knyttet til privatlivet, men det har også vært utbrudd knyttet til idrettsmiljøet.»


Hvis Nilsen vil ha aksept, forståelse og lojalitet kunne det kanskje falle ham inn å være mer konkret og fortelle oss i klartekst hvorfor vi må holde oss unna idrettshallene. Det er provoserende vagt, helt uten fakta og substans. «Det har vært utbrudd …». Ja vel, da vet du vel også hvor mange som har vært involvert, i hvilke miljøer det har startet og hvor vanskelig det har vært å smittespore?

Bare et tips.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.