Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Over og ut for Avtjerna

KRITISK: – Bane Nor ser ut til å ha hatt sin egen agenda for utbyggingen av ny Ringeriksbane, skriver ABBL-direktør Erling Rein.

Det ser nå ut til at Avtjerna kan tas ut av Bærum kommunes utbyggingsplaner.

Jernbaneverkets plan for tunnel uten stasjon på Avtjerna ser nå ut til å være endelig avgjort, noe som igjen betyr at det heller ikke blir noen større boligbygging der i løpet av de neste 50 årene.

Les også: Avtjerna nok en gang

Les også: Avtjerna, Fossum og boligbygging i Bærum

Planene for Avtjerna baserte seg på en såkalt pluss-by for cirka 30.000 mennesker. En null-utslippsby som ville være mer enn selvforsynt med energi.

Bane Nor ser ut til å ha hatt sin egen agenda for utbyggingen av ny Ringeriksbane. Istedenfor en fremtidsrettet by for 30.000 mennesker ønsket de heller en tradisjonell utbygging for 6.000 mennesker på Sundvollen.

Det er en merkverdighet at jernbaneutbyggeren i Norge heller foretrekker å bygge stasjon for færre passasjerer, enn en stasjon med potensial for langt flere passasjerer.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Dette får sannsynligvis som konsekvens at Bærum kommune, for sin langtidsplanlegging, må legge opp til en betydelig sterkere urbanisering av Sandvika, dersom man skal kunne absorbere bortfallet av utbyggingen på Avtjerna.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.