Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ordfører: Det skjer ingenting med Røykenveien

Artikkelforfatteren etterlyser mer press fra Asker kommune når det gjelder utbedring av Røykenveien.

Artikkelforfatteren etterlyser mer press fra Asker kommune når det gjelder utbedring av Røykenveien.

FOTO: KARL BRAANAAS

Jeg vil starte med å takke ordføreren for å svare på mine spørsmål i Budstikka 23. november. Det var også svar som ante meg og som jeg egentlig ikke ville ha.

På tre konkrete spørsmål svares det så godt en kan. Og i denne saken er det ikke mye å hente. Slik jeg leser ordførerens svar finnes det ingen plan for håndteringen av Røykenveien. Det er til og med ingen som helst plan for hvordan man tenker å jobbe ovenfor fylket med å sette problemet på dagsorden. Det er rett nok noe som skjer. «Kommunen foreslår veitiltak gjennom årlige møter med fylkeskommunen». Ordføreren har et vanvittig stort vei- og miljøproblem som går tvers gjennom bygda, så tas det opp 1 gang i året med dem som eier veien. Hva med de 364 andre dagene? Hvilke pressgrupper har ordføreren organisert, hvilke personer må ordføreren ta opp problematikken med, hvilke råd og utvalg må påvirkes, hvem kan du alliere deg med?

Å tro at problemet løses av Viken er vel som å tro på julenissen.

Det ville vært meget interessant å få en oversikt over disse planene eller dette arbeidet fra ordføreren, hvis det eksisterer. Hvis ikke disse finnes er det på høy tid at det kommer på plass og at de kommuniseres klart og tydelig utad til allmuen. Ordføreren påstår at det jobbes intenst med påvirkning i ulike kanaler, på tvers av alle partier. Da burde det jo være mengder av dokumentasjon på dette. Kampen om veimidlene blir ikke noe mindre i 2020, når det velsignede Viken er på plass, da er det jo bare to nye fylker som også er med i potten. Å tro at problemet løses av Viken er vel som å tro på julenissen, eller være en meget blåøyd politiker uten noen plan.

Noe har skjedd i forhold til å sikre krysningspunkter langs veien og det er flott. Det er vel det eneste ordføreren har fått til når det gjelder problem veien.

Ordføreren hevder at situasjonen er frustrerende for lokalpolitikerne og at kommunen ikke er transportmyndighet. Det første oppfatter jeg som en ren bortforklaring og det andre en ansvarsfraskrivelse. Ordfører er ansvarlig for alt som skjer i bygda av strukturer og løsninger, også at det gjøres noe for å løse problemer som ligger utenfor ens mandat. Jeg tar svaret fra ordføreren som en fallitterklæring over feilslått politikk og ingen evne til gjennomføring.

Ordføreren har også rett i at det ikke er noen quickfix- løsning på problemet. Jeg har bodd ved veien siden 1974 – ingen ting har skjedd på 45 år. Høyre i Asker, som nåværende ordfører representerer, har hatt makten og ordførervervet i det meste av denne tiden. Det er kanskje uttrykk for en partikultur at handlingslammelsen står i kø i denne saken. Da er det lettere å slippe løs svære lastebiler fra Franzefoss som skal frakte 18000 tonn søppel på veien å kalle det et miljøprosjekt, og på den måten innynde seg i næringslivet.

Mitt råd til ordføreren er å brette opp ermene, kommunisere klart og tydelig hva kommunen skal gjøre for å slå igjennom i det nye storfylket med oppgradering av Røykenveien. Er det noe fighting spirit i den politiske ledelsen i kommunen så er det jaggu på tide at den kommer frem og at den rettes mot dem som kan gjøre noe med problemet. Ordføreren har alt å bevise i denne saken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.