Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ønsker Bærum Høyre et regjeringsskifte i 2021?

Innsenderen vil ha Kari Sofie Bjørnsen fra Asker på 6. plass på stortingslisten fra Akershus Høyre. – Hvis ikke setter de 20.000 Høyre-stemmer i spill, skriver han.

Foto: KARL BRAANAAS

Med foruroligende økende smittetall har regjeringen måttet innføre nye kraftige begrensninger.

Det er ikke statlige og kommunale selskaper som tar kostnaden for alle koronatiltakene regjeringen har måttet iverksette. Det er det de private eksportrettede bedriftene som gjør. Det er deres ansatte som permitteres eller sies opp og må stille seg i Nav-køen før jul.

Etter fremleggingen av de ulike partiers alternative statsbudsjett har MDG plassert seg til venstre for kommunistpartiet Rødt i iveren etter å skattlegge bedrifter og private. MDGs Une Bastholm, trønder bosatt i Oslo og toppkandidat for Akershus, varsler 32,5 milliarder kroner i skatte- og avgiftsøkninger.

Hva har så dette med regjeringsskifte å gjøre?

Bærum Høyre har fått tre av de seks sikre plassene på Akershus' stortingsvalgsliste neste år. Det til tross for at de kun bidrar med 4.000 flere høyrestemmer enn Asker: 24.000 i Bærum og 20.000 i Asker.

Skal vi ha et snev av mulighet til å sikre Erna fire nye år, må Askers innbyggere bli representert. Med Bærums 128.000 innbyggere mot Askers 94.000 tilsier forholdstallet to representanter til Bærum og én til Asker.

Med 8.-plassen på listen blir ikke Asker representert denne gangen heller. Hvor lojale kan man forvente at Askers Høyre-velgere forblir når for eksempel Senterpartiets kandidat er nærmest sikret plass. Et parti Asker Høyre samarbeider godt med lokalt.

Med rødgrønn valgseier neste år og en regjeringsplattform avhengig av Rødt eller MDG, går ansatte i privat næringsliv og bedrifter en mørk fremtid i møte. Resultatet kan bli flere næringer med brukket rygg.

Jeg håper nominasjonskomiteens leder, Bærum Høyres Siw Wikan, ser urimeligheten og er med på å sikre Askers Kari Sofie Bjørnsen 6.-plassen på listen. 

Hvis ikke setter de 20.000 Høyre-stemmer i spill. Resultatet blir fort at Bærum Høyres to regjeringsmedlemmer må stille seg i Nav-køen før neste jul.

Godt nominasjonsvalg.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.