Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ønsker 93.000 innspill

INSPIRERER: – Et inspirerende eksempel er samskapingsbedriften Sisters in Business, skriver innsenderne. Her på systuen på Ikea, hvor Touran Najafi fikk arbeidsplass. Bak fra venstre Farzaneh Aghalo og Sandra Tollefsen fra Sisters in Business og Ikeas landssjef i Norge, Clare Rodgers.
INSPIRERER: – Et inspirerende eksempel er samskapingsbedriften Sisters in Business, skriver innsenderne. Her på systuen på Ikea, hvor Touran Najafi fikk arbeidsplass. Bak fra venstre Farzaneh Aghalo og Sandra Tollefsen fra Sisters in Business og Ikeas landssjef i Norge, Clare Rodgers.

Fremtid. Torsdag 22. mars inviterer programkomiteen i nye Asker Høyre til åpent møte der tema er bærekraftig velferd, mangfold og inkludering.

Dit kommer spennende innledere med erfaring fra inkluderingsarbeid og arbeidsliv. Møtet er for alle som har lyst til å lære, lytte, eller diskutere hvordan vi kan skape enda bedre løsninger for bærekraftig velferd, mangfold og inkludering.

Les også: Kjemper om ordførerkjedet

Les også: Valgkamp i ny kommune

Møtet er et ledd i arbeidet med det politiske programmet for neste kommunestyreperiode til nye Asker Høyre.

I den nye kommunen vil det bo 93.000 mennesker, og vi inviterer alle til å komme med sine innspill. Høyre ønsker seg 93.000 politiske innspill.

Programkomiteen går bredt ut for å få innspill til Høyres politikk i den kommende perioden.

Vi mener det er viktig med en åpen prosess rundt programarbeidet for å utvikle den beste politikken for den nye kommunen vår.

I Høyre mener vi at arbeid er viktig for å føle tilhørighet til fellesskapet og en forutsetning for vårt velferdssamfunn.

Samtidig er det mange som søker arbeid, som ikke får det.

Arbeidslivet er den viktigste arenaen for inkludering. Derfor er det en utfordring når mennesker risikerer å bli stående varig utenfor arbeidslivet.

Vi må sørge for løsninger som gir alle mulighet til å delta og lykkes, uansett bakgrunn.

I våre tre kommuner har vi allerede mange gode tiltak for integrering og inkludering i arbeidsliv.

Men vi erkjenner at det i Askersamfunnet er grupper som kan møte barrierer med å komme inn på arbeidsmarkedet.

Det er ungdom som ikke finner sin plass i skole og arbeidsliv og personer med funksjonsnedsettelser som erfarer vanskeligheter med å komme inn på arbeidsmarkedet.

Språklige og kulturelle barrierer kan være til hinder for deltagelse i fellesskap og arbeidsliv.

Personer med hull i cv-en av forskjellige årsaker bør få en ny sjanse.

Vi har en stadig større gruppe eldre med god helse hvor flere og flere ønsker å bruke sin arbeidskapasitet.

Nye Asker Høyre er opptatt av å finne løsningene som virker og skape velferd for alle – og det gjør vi best ved at alle får bidra.

Vi tror på en åpen debatt, at det er avgjørende viktig å lytte og motta innspill fra innbyggerne.

Å ha en jobb å gå til er viktig. Å få bruke sine evner, være en del av et fellesskap og skape noe for noen bidrar til glede og verdighet.

Og når flere jobber øker fellesskapets inntekter, og vi får økt handlingsrom for å styrke våre felles velferdstjenester og gi bedre hjelp til dem som trenger det mest.

Derfor er vi også opptatt av å få inn gode innspill til hvordan vi som kommunepolitikere kan bidra til å skape flere lønnsomme jobber i privat sektor, stimulere til flere kortreiste arbeidsplasser, hjelpe sosiale entreprenører å etablere seg og gjøre det enklere for folk å skape sin egen arbeidsplass.

Et inspirerende eksempel på dette er samskapingsbedriften Sisters in Business. Prosjektet skal gi arbeidserfaring og skape arbeidsplasser til arbeidsledige innvandrerkvinner. På møtet 22. mars kan du høre dem fortelle sin historie.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Programmet for nye Asker Høyre skal vedtas i oktober. Frem til da har alle mulighet til å spille inn til programmet. Vi håper vi hører fra mange!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.