Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Omkamp som politisk prosjekt

Høyres gruppeleder Morten Skauge svarer Ragnar Molland.

Foto: TRINE JØDAL

Bærum Sps Ragnar Molland angriper i Budstikka 8. oktober Høyre for etableringen av Viken, men møter sitt eget fylkesparti i døren når han hevder at den nye regionen har skapt usikkerhet om E18. Det er nemlig Vikens nye rødgrønne flertall som varsler omkamp om E18 Vestkorridoren og dermed skaper usikkerhet om prosjektets videre fremdrift, til tross for at veien er vedtatt av Stortinget.

Innbyggere langs E18 i Bærum fortviler over signalene fra det nye rødgrønne flertallet og frykter ny uvisshet om når deres boliger vil bli innløst. Som beboer Per Andreas Kiste sa i Budstikka samme dag som Mollands innlegg stod på trykk: «Jeg ble helt oppgitt da jeg forsto at Viken faktisk nå vil stoppe utbyggingen her på Ramstadsletta

400 millioner

Høyre og regjeringen har på sin side fulgt opp Stortingets vedtak. I forslaget til statsbudsjett for 2020 settes det av 400 friske millioner kroner til grunnerverv og prosjektering. Det legges opp til at ny E18 Vestkorridoren får tre gjennomgående kjørefelt i begge retninger, slik Stortinget har vedtatt.

Også Viken er vedtatt av Stortingets flertall, ikke «trumfet igjennom av Høyre» slik Molland skriver. Høyres primærstandpunkt om at to forvaltningsnivåer er tilstrekkelig i Norge er velkjent, men dette synet har ikke flertall i Stortinget blant annet som følge av Sps motstand.

Motstand mot utvikling

Mens Høyre arbeider for å realisere ny E18 og utvikle gode tjenester for innbyggerne i Viken kan det synes som om Sps politiske prosjekt er motstand mot utvikling og omkamper om vedtatt politikk. Det tjener ikke innbyggernes interesser, verken de som bor langs E18 i Bærum eller i resten av Viken.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.