Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Om tragedien på Vallerhjemmet

12 beboere har dødd av korona på Vallerhjemmet.

FOTO: KNUT BJERKE

Mye kan sies om tragedien på Vallerhjemmet, men jeg vil gjerne kommentere noen av poengene i innlegget til Kjell Stamnes 30. april.

Jeg arbeider ikke fast på Vallerhjemmet, men påtok meg noen vakter der i påsken da det var stort behov for sykepleiere.

Jeg er enig i en del av det du skriver, at alle burde vært testet når man først oppdaget smitte, men isolering på rommene har man faktisk ikke lov til så lenge det ikke foreligger et tvangsvedtak. Videre er det svært vanskelig for personer med demens å forstå at de skal holde seg på rommet, det oppstår lett panikk, og da må en av personalet være der hos pasienten hele tiden. Det var altfor stor mangel på personell til at det kunne la seg gjennomføre. 

Det man burde fått til, var et vedtak på at pasientene måtte holde seg i den ene avdelingen de var innlagt, at man kunne låse dører ut av avdelingen. Blant personer med demens er det ofte noen «vandrere.» De er urolige og kan, om de ikke blir stoppet, vandre rundt på hele sykehjemmet. Det forelå ikke noe tvangsvedtak som gjorde at dører kunne låses. 

Videre er jeg selvfølgelig enig i at det burde vært maksimal bruk av smittevernutstyr, men da må det også følge en opplæring i bruken av dette. Jeg så dessverre noen eksempler på feil/mangelfull bruk. Enkle tiltak som at en vasker hendene etter å ha vrengt av seg hanskene burde også vært poengtert til stadighet.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.