Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Om Obos sin Fornebu-undersøkelse

840 mennesker ble spurt i Obos sin undersøkelse om Fornebu. Denne familien ønsker seg mer liv mellom husene.

FOTO: KARL BRAANAAS

Obos har fått innspill fra 840 Fornebu-beboere, omtalt i Budstikka 20. februar. Ifølge Obos er dette blitt en «sosiokulturell stedsanalyse». Spørsmålet om ikke beboerne synes det bygges for høyt og for tett, ble avfeid av Obos sine Fornebu representanter. Bombastisk fremheves det videre: Og så må T-banen komme, det er en nødvendighet.

At storutbyggeren Obos, som vil tjene milliarder på høy og tett utbygging på Fornebu, har sine sterke kommersielle interesser forstår vi alle. At resultatene av deres «sosiokulturelle stedsanalyse» representerer alle beboerne på Fornebu er kanskje ikke like sikkert? 

Selv har jeg ikke vært i nærheten av å ha foretatt noen sosiokulturell undersøkelse. Imidlertid har jeg som beboer snakket med noen andre Fornebu-beboere. De fleste av dem ønsker seg en viss avstand til neste blokk med nok lys og luft rundt seg, slik som beskrevet i den norske byggtekniske forskriften TEK 17. 

At en må ta T-banen til Majorstua, for så å vente på korresponderende T-bane ned til Oslo sentrum, er det flere som ikke finner optimalt. De fleste vil direkte til sentrum, og flere fremhever at 15 minutters elfergetur hadde vært å foretrekke. 

At Fornebu beboerne i tillegg, som de eneste i Bærum, skal premieres med bompenger for å besøke venner og familie i Bærum, er det heller ikke alle som applauderer. Kanskje kan det tenkes at ikke alle aspekter av den planlagte høye og tette utbyggingen ble synliggjort i Obos sin «sosiokulturelle stedsanalyse»?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.