Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Om fjærlette Venstre

– Partiet er marginalt, skriver Jørgen M.B. Grønneberg, som fortsetter klimadebatten med Venstre.

– Partiet er marginalt, skriver Jørgen M.B. Grønneberg, som fortsetter klimadebatten med Venstre.

Foto: JAVED PARSA

Utsagn fra Sveinung Rotevatn og lokale partifeller som «Med Venstre i regjering går de norske klimagassutslippene ned» (18. januar) tilsier at «Venstre skryter av lånte fjær», slik jeg skriver 6. februar. Uten Venstres korte tid i regjeringen med klimaministeren ville utslippene gått ned nøyaktig like mye, og fortsatt vært på laveste nivå siden 1990-tallet.

Et slikt faktum har falt lokale partifeller tungt for brystet. De skriver at « Venstre låner ingens fjær» (9. februar). Innlegget viser at de ikke har forstått mitt hovedpoeng, når de skriver at «han (jeg) må ikke tro at ett parti meisler ut politikk og oppnår resultater alene». Det Venstres innlegg 18. januar gir et tydelig inntrykk av, er at det er Venstre, omtalt som det store «VI», som meisler ut politikken og oppnår resultater alene med Rotevatn ved rattet.

Dette er de to siste linjene i mitt innlegg: «Klimapolitikken til Venstre står seg. Partiet er marginalt.»

Det er sikkert riktig som de skriver, at Venstre, både nasjonalt og lokalt, har fremmet flere forslag som har fått flertallstilslutning. Det er også riktig at partiet er marginalt.

Når de viser til at «Venstre har vært pådriver for miljøet gjennom 50 år», må det være lov å påpeke at partiet, etter splittelsen i 1972, har vært under sperregrensen ved 8 av 12 stortingsvalg og på 10 av de siste 10 månedlige målingene om stortingsvalget i september.

Derfor «fjærlette Venstre». Ikke så rart når de undres over om Grønneberg faktisk har lest hva de ulike partiene har foreslått. Nei, det har hverken jeg eller særlig mange de 96,9 prosent av velgerne som ser i en annen retning enn Venstre. Og partiet har «glemt» å fortelle oss det.

Kanskje vår meningsutveksling kan tilføre partiet litt mer oppmerksomhet slik at partiet kommer over sperregrensen. Det trengs for å unngå en rødgrønn regjering (se «MDGs sanne jeg» Budstikka 1. oktober 2019).

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.