Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Obos og høyder på Fornebu 9.4

Ikke overaskende opplever vi som nærmeste nabo ingen kommunikasjon med Obos i forbindelse med utbyggingen av felt 9.4 på Fornebu.

Obos lager planer som viser 8 etasjer på deler av 9.4. En enkel beregning gir en gesimshøyde på ca kote 43 som er mer enn 9 meter høyere enn Lamell 1 på Fornebu S og vel 6 meter høyere enn de øvrige lamellene.

Videre ser vi at Obos ønsker en «Juridisk sikring av Formål, Kvaliteter Høyder» før de har redegjort for hvordan det regulerte området inngår i en større sammenheng med tanke på infrastruktur og ny planlagt busstrasé, solforhold i Nansenparken og vindforhold for å nevne noe.

Les mer om Fornebu

Uteoppholdsareal er som forventet neglisjert i forhold til 1,5 ganger gesimshøyde mellom blokkene.

At den eneste variasjonen i fasadene er foreslått som variasjon i tegl og noen sprang er trist. Det er åpenbart at Obos kun er opptatt av å få bygge mest mulig kvadratmeter bolig for lavest mulig kostnad.

Vi håper kommunen følger opp kravene i KDP3 slik at ikke Obos og de øvrige utbyggerne får ødelegge vårt bomiljø på Fornebu.


Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.