Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nytt stadion uten p-plasser?

Slik er dagens planer for nytt Nadderud stadion. Den nye hovedbanen ligger nede til venstre, langs Gamle Ringeriksvei, og får tribuner på alle fire sider. – Tomten er altfor liten. Det er aldri for sent til å snu, særlig ikke når man er på feil sted, skriver innsenderen.

Slik er dagens planer for nytt Nadderud stadion. Den nye hovedbanen ligger nede til venstre, langs Gamle Ringeriksvei, og får tribuner på alle fire sider. – Tomten er altfor liten. Det er aldri for sent til å snu, særlig ikke når man er på feil sted, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJON: Norconsult

Stadig kommer innlegg fra fotballtilhengere som skryter av hvor flott det skal bli, også for annen idrett og friluftsaktivitet, når Stabæk Fotball får nytt stadion.

Jeg vet ikke om det er entusiasmen som gir dem tunnelsyn, men jeg må erkjenne at jeg savner litt objektivitet og edruelighet i deres entusiasme.

Jeg bor i nærområdet og har intet imot fotball eller andre fritidsaktiviteter, er faktisk ganske aktiv selv. Jeg har heller ikke noe imot at tilskuere parkerer i gaten utenfor min eiendom. Det har de gjort i årevis allerede.

Elefanten i rommet som ingen vil se, men som tydeligvis planleggerne sliter med, er at tomten på Nadderud er altfor liten. «Vi vil, vi vil, men får det ikke til!»

Det mest åpenbare problemet er parkeringsplasser. Der er andre utfordringer også, men de vil jeg ikke berøre her. 

Det er prisverdig å være miljøbevisst og minimalisere biltrafikk, men man må også der være litt realistisk. Med hånden på hjertet: Hvem tror at man greier å fylle inn 8.000 tilskuere uten at noen får mulighet til å parkere bilen sin? 

Ikke tror jeg at tilreisende i stort antall vil orke å parkere milevis unna for så å trenge seg inn på overfylte lokalbusser eller T-bane for å nå frem.

Med en stor stab av frivillige parkeringsvakter som anviser og hjelper til rundt i nærområdet, kan man kanskje finne nok parkeringsplasser for supporterbusser og privatbiler til at man greier å fylle arenaen en sjelden gang når det er topp-topp kamp. 

Men når Stabæk ikke hevder seg i toppen? Da trenger man å gjøre tilkomsten enklest mulig for å få flest mulig tilskuere.

Realiteten er for øvrig at både den nye arenaen og utbyggingen i Bekkestua sentrum fjerner et stort antall parkeringsplasser som har vært benyttet ved fotballkamper. Dessuten viser de siste reguleringsplanene at parkeringsplassene ved Nadderudhallen vil bli omgjort til grøntareal.

Når i tillegg de økonomiske overslagene for bygging av anlegget nå nærmer seg fullstendig uakseptable høyder, er det tid for å tenke seg om. Enten redusere kostnader ved å redusere tribunekapasiteten og lignende, eller, etter min mening enda bedre: Se seg om etter en bedre tomt.

Mitt forslag er at de ansvarlige i kommunen og Stabæk Fotball tar kontakt med Bærum Sportsklubb og prøver å bli enige om en plan hvor arenaen på Kadettangen bygges ut til en fullverdig fotballarena for toppfotball. 

Der er det godt med plass, og det er massevis av parkeringsmuligheter i Sandvika. Skulle arealet likevel vise seg å være for lite, kan man eventuelt skjøte på med noe av det arealet som er foreslått utfylt i sjøen langs Lakseberget.

Det er aldri for sent til å snu, særlig ikke når man er på feil sted.

Se på Molde der de har bygd en prektig fotballarena ved sjøkanten midt i sentrum av byen. Noe slikt kunne vi også få til i Bærum.

Kommunikasjonslinjene og adkomstmulighetene er glimrende. Motorveier går tett ved i alle retninger, og sist, men ikke minst: Der er det gangavstand til togstasjon og busser som gir forbindelse til alle kanter av landet, ja, – også til utlandet!

Det er aldri for sent til å snu, særlig ikke når man er på feil sted.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.