Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nytt år, nye muligheter

SKOLESTART: – Alle elevene i Bærumsskolen skal få maksimalt utbytte av sin skolegang uansett behov, evner og talent, skriver Anne Lene W. Hojem, leder av hovedutvalg barn og unge i Bærum. Her på Emma Hjorth skole.

Bærumsskolen. Skolene i Bærum står i dag klare til å ta imot både de 16.250 elevene som er klare for et nytt spennende skoleår, og de rekordmange 1.702 nye og spente førsteklassinger.

Hos alle dere som nå tar første skritt inn i en av våre skoler, er det helt sikkert mange sommerfugler som nå gjør seg gjeldende. Mye nytt skal læres, nye vennskap skal knyttes.

Les også: Skolestart - nysgjerrighet og mestring

Les også: Disse barneskolene pusses opp til skolestart

For alle dere foreldre er det også en ny og spennende hverdag som åpner seg.

Våre 1.500 lærere og alle andre medarbeidere i skolen har hatt en velfortjent ferie. Jeg håper dere har hatt gode, late dager og er klare til å gyve løs på et nytt skoleår.

Om noen år skal elevene som nå går i Bærumsskolen, ut i verden for å jobbe eller studere videre. De vil møte nye venner av ulike nasjonaliteter og med ulik bakgrunn.

Vår jobb som Bærums-samfunn er å sørge for at alle «våre» har med seg den tryggheten og ballasten de trenger for å møte det nye og ukjente, både faglig og psykososialt.

Vi har all grunn til å være stolte av Bærumsskolen og de faglige resultatene våre elever oppnår.

Stadig får vi bekreftet gjennom ulike undersøkelser at vi er i landstoppen, men det holder ikke med kun de nasjonale målene.

For å ruste elevene til å møte en verden som stadig blir «mindre», er det viktig at vi i Bærumsskolen fortsetter å sette oss internasjonale mål.

Den aller viktigste faktoren for elevenes læring er læreren. I Bærum er det svært mange dyktige lærere, og stadig flere setter seg nye mål og satser på kompetanseutvikling, etter- og videreutdanning. Takk til hver og en av dere!

Vi bruker betydelige midler i tillegg til det vi får fra staten til formålet. Dette gjør at vi kan la så mange ta etter- og videreutdanning som det er praktisk mulig å få til hvert år.

Alle elevene i Bærumsskolen skal få maksimalt utbytte av sin skolegang uansett behov, evner og talent. Satsingen på basisfagene norsk, engelsk, matematikk og praktisk-estetiske fag fortsetter, i tillegg til arbeidet med tidlig innsats, elever med stort læringspotensial, koding og samarbeidet med næringslivet og Ungt Entreprenørskap.

De siste årene har vi satt psykisk helse på dagsordenen gjennom satsing på miljølærere, helsesøstre, tryggkontakter og læringsmiljøprosjekter.

I tillegg har vi innført «Mobbeknapp» på alle skolenes nettsider og videreført arbeidet med undervisning i «hjelpehånden».

Disse tiltakene er med på å sørge for at våre elever utvikler sosial og emosjonell kompetanse og en sunn psykisk helse.

Sammen med Læringsmiljøsenteret og Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger starter vi nå «Prosjekt Robust» på ungdomstrinnet. For å styrke elevenes egen håndtering av sine sosiale og emosjonelle utfordringer, vil elevene gjennom 8. og 10. klasse få opplæring i livsmestring, filosofi og retorikk.

Den digitale skolehverdagen er kommet for å bli. Gjennom følgeforskning ser vi at nye digitale undervisningsmetoder fører til bedre tilpasset undervisning, og sosiale ulikheter utjevner seg raskere og bedre.

De unge er ikke «digitalt født». Dette handler ikke om å være forbrukere av sosiale medier. Det handler om bedre undervisningsmetoder for blant annet å oppnå dybdelæring og å sørge for at våre elever får kunnskap og teknologikompetanse slik at de kan møte behovet næringslivet og det offentlige har i fremtiden.

Målet for Bærumsskolen er at alle våre elever skal få utdanne seg til og jobbe med det de ønsker og samfunnet har behov for i fremtiden. I et levende og godt samfunn har vi behov for all den kunnskapen de alle har, og fortsatt vil tilegne seg.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Jeg ønsker alle elever og ansatte velkommen tilbake til ett nytt og spennende skoleår. Alle nye førsteklassinger ønskes spesielt velkommen til Bærumsskolen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.