Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nye rundløyper i marka blir bra

Vi bruker marka mye, både stier og skogsveier i Vestmarka og Bærumsmarka. Det har vi gjort siden oppveksten på Holmen da vi gikk fra Holmen til Lindeberget for en sjokolade, og frem til i dag hvor vi rusler rundt på et utall av stier eller bruker sykkel på skogsveier. 

Muligheten for utbedring av skiløyper og sommertraseer med masser fra det nye vannverksanlegget ved Kattås bør friluftsinteresserte se positivt på. Det er et utall av stier i marka som blir lite brukt, og det er liten grunn til å irritere seg over at det nå planlegges utbedringer. 

I tillegg til rundløypemulighet for sykkel som beskrevet i Budstikka, så er dette en unik mulighet for «gratis» steinmasser til flere muligheter. 

Vi sykler blant annet frem og tilbake fra Fossum til Brunkollen. Her bør traseen mellom Muren og Brunkollen utbedres slik at det blir rundløype tilbake til Fossum samt enklere skiløypepreparering. 

Asker kommune bør også benytte muligheten for gratis stein til å utvide parkeringen på Solli 200–300 meter videre innover fra dagens p-plass, så slipper man kaos på fine vinterhelger. 

Fra Myggheim til Sandungen kan det også utbedres for enklere løypesetting om vinteren og ridning og sykkel om sommeren. 

Vi som har ruslet i disse flotte områdene i årevis, har fremdeles en mengde stier som vi kan nyte i fred og ro, men vi må også innse at det tilrettelegges for sykkel, ridning, enklere løypesetting og at det er bra at så mange som mulig benytter marka. 

Sykkel på vanlige stier er ingen tjent med da de blir ødelagt. God tur. 

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.