Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nye Nadderud en gave til Bærum

Slik planlegges «nye» Nadderud. Det nye fotballstadionet med plass til 8.000 tilskuere ligger nederst til venstre, med langsiden mot Gamle Ringeriksvei. Nadderudhallen og Nadderud arena ligger oppe til høyre. – Jeg gleder meg stort til å sitte på tribunen på ett av de mest bærekraftige anlegg vi har sett, skriver innsenderen.

Slik planlegges «nye» Nadderud. Det nye fotballstadionet med plass til 8.000 tilskuere ligger nederst til venstre, med langsiden mot Gamle Ringeriksvei. Nadderudhallen og Nadderud arena ligger oppe til høyre. – Jeg gleder meg stort til å sitte på tribunen på ett av de mest bærekraftige anlegg vi har sett, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJON: Norconsult

Trym Nordhus stiller i Budstikka spørsmål om det er riktig å bygge nye Nadderud. Svaret er et rungende ja.

Stabæk Fotball gjør en svært viktig jobb, langt ut over det å være en fotballklubb. 

Klubbens utvikling av unge spillere representerer en viktig inspirasjonskilde for alle som ønsker å drive med fotball. Klubben har særlig godt omdømme med å utvikle egne, unge spillere. Idrett utgjør en sunn og viktig faktor for oss alle. Klubbens satsing på Gatelaget er ett eksempel på det gode sosiale arbeid Stabæk står for.

Stabæk holder til i brakker i et anlegg som er helt utdatert og hvor det spilles med dispensasjon fra Norges Fotballforbund. Tiden for å bygge et bærekraftig stadion er overmoden. 

Politikerne skal vurdere kostnadsoverslag fra administrasjonen. Det som fremlegges, er et bruttotall. Til fradrag kommer rettmessige spillemidler og merverdiavgiftskompensasjon. Næringsdelen som blir et viktig tilskudd, kommer også til fradrag da den skal dekkes av private. 

Bærum kommunes endelige kostnad til en hel idrettspark vil derfor bli betydelig lavere enn det som fremgår brutto. 

Anlegget blir et viktig sosialt knutepunkt på Bekkestua og vil romme en rekke funksjoner. Langt ut over fotballen: et flott skateanlegg særlig rettet mot de unge, treningsbaner mm. Her får en mye for pengene.

Idrett koster, men det er en god investering. Vi opplever alle hvordan pandemien setter oss ut av spill, og vi ser frem til at verden igjen blir normalisert. Da vil idrettsglede være en viktig faktor. 

En skal være forsiktig med å leke med tall. Men dersom en nøkternt legger til grunn en levealder for anlegget på kun 20 år, vil eliteseriekampene koste snaut 200 kroner per billett. I tillegg kommer en rekke andre aktiviteter som en får på kjøpet. 

Vi vet at staten sponser en operabillett med over 2.000 kroner, så i den kontekst er dette en lav kostnad.

Anlegget blir et viktig sosialt knutepunkt på Bekkestua og vil romme en rekke funksjoner.

Stabæk har lært seg å leve et nøkternt liv, men har fortsatt store ambisjoner. De satser bredt og bygger opp tilbud som svært mange i Bærum har stor glede av. 

De hadde kanskje et snev at stormannsgalskap i tiden i Telenor Arena. De takter er lagt til side en gang for alle. 

Nå er all oppmerksomhet rettet mot å realisere det mest bærekraftige stadionanlegg Europa har sett. Alle gode krefter mobiliseres for å gjennomføre dette så grundig og skikkelig at det skal fremstå som et fyrtårn. Som den inspirasjonskilden vi alle trenger, unge som gamle.

Nye Nadderud vil være et sårt etterlengtet sosialt møtepunkt til de mange anledninger.

Da er covid-19 historie, og da kan vi alle kjenne på den ekte gleden som gode anlegg åpner mulighetene for.

Den nettoinvestering som Bærum kommune vil gjøre, er en investering, i ordets rette forstand.

Jeg gleder meg stort til å sitte på tribunen på ett av de mest bærekraftige anlegg vi har sett, veive med det blaa skjerfet og se at guttene våre skrur ballen opp i krysset.

I full visshet om at her har vi fått valuta for pengene. En investering i god folkehelse.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.