Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nye Gjellum viktig for Heggedal

Idrettsanlegg er viktige møteplasser for nærmiljøet, og nye Gjellum idrettspark blir helt sentral i den videre utviklingen av Heggedal.

Frp og de øvrige posisjonspartiene i Asker satte av betydelige midler i budsjettet, slik at oppgradering av Gjellum idrettspark kunne starte opp i 2018. Utviklingen skjer trinnvis med oppgradering av grusbane til 7-er kunstgress med undervarme, flytting av eksisterende 11-er kunstgressbane cirka 20 meter mot nord og etablering av friidrettsareal i kortenden av 11-erbanen mot sør. Jeg er svært glad for at jeg fikk formannskapet med meg på at det er viktig at nye Gjellum idrettsanlegg med kunstgressbaner utvikles som planlagt uten forsinkelser og merkostnader. Noe som fort kunne ha blitt resultatet dersom komité TKF sitt vedtak om kunstgress fritt for gummigranulat hadde blitt stående. 

Overraskende nok ble ikke fotballklubbene involvert i prosessen i forkant av dette vedtaket, og heller ikke i forkant av forslag til vedtak om samme tema i formannskapet.

Jeg mener det er viktig at rehabilitering gjennomføres som tidligere planlagt, med gummigranulat som innfall, da anlegget faktisk bedre enn noe annet er tegnet/konstruert for å kunne samle opp granulat fra snødepot ved 7-erbanen, samt ved rister rundt hele 11-erbanen. Slik vil Asker kunne skaffe seg et referanseanlegg og høste erfaringer i forhold til hvilke prinsipper man vil legge til grunn for fremtidige anlegg. 

Formannskapet anbefaler riktignok at nye Gjellum vurderer et miljøvennlig dekke uten gummigranulat, og er innstilt på å kompensere merkostnaden dersom dette blir løsningen, men her har man like fullt muligheten til å gå videre som planlagt. Alle er naturligvis opptatt av miljøet, og ønsker velkommen en prosess om hvordan vi skal håndtere dagens og morgendagens krav og utfordringer på en god og bærekraftig måte, men flere hensyn må vektes inn. 

Jeg har tillit til at idretten selv, som en integrert og viktig del av samfunnet, er seg sitt ansvar bevisst, og vil være en viktig bidragsyter til en bærekraftig og miljøbevisst utvikling, ikke minst på anleggssiden. Da må klubbene tas med på råd tidlig i prosessen. Det er å ta idretten på alvor.

Nye Gjellum kommer til å være et naturlig samlingspunkt i Heggedal, og med et fremtidig nytt Gjellum nærsenter med gode trafikkløsninger blir dette et kraftig oppgradert og spennende område i bygda. Som heggedøl gleder jeg meg til Gjellum står klart i ny prakt. Det vet jeg at mange andre også gjør. At kommunen spiller på lag med frivilligheten er en uslåelig kombinasjon.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.