Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nye E18 – ikke i min tid

LUFTSLOTT? – Jeg vil aldri oppleve å kjøre på nye E18, skriver innsenderen. Her tegning for hvordan veisystemet kan bli på Ramstadsletta.

Ved stortingsvalget i 2013 sto Jan Tore Sanner på broen over E18 ved Blommenholm.

Jeg kom syklende. Han stoppet meg og uttalte «Stem Høyre, og det blir ny E18».

Les også: X Games får penger, men ikke ny E18

Les også: Bompenger i Bærum og skatt

Jeg stemte Høyre. Ved stortingsvalget i 2017 var ikke Jan Tore Sanner å se. Men jeg stolte på han og stemte Høyre en gang til.

Jeg har bodd hele livet på samme sted på Høvik/Blommenholm. Med en eventuell ny E18 vil min bolig komme bedre ut. Jeg har vært på flere velmøter, fulgt med på hva som skrives i pressen og lest politiske dokumenter.

Men nå er det endelig like før! Akkurat som det ikke var det for ti år siden. Jeg finner ingen dato for når spaden settes i jorda, bortsett fra at ut fra ulike forutsetninger skjer dette i 2019, 2020, 2021 og senere, og det er like uklart når nye E18 er ferdig.

Det blir spennende å se hvor bilene skal kjøre i byggeperioden på fem-seks år – bortsett fra at det må bli vesentlig belastning på lokalveier og for nærmiljøet.

Hvorfor ikke allerede nå lage innfartsparkeringsplasser som reisende har råd til å bruke, som en lekter ved Sandviksbukta, og hyppige tog- og bussavganger som passer for reisendes lommebok. Kanskje innen noen år er dette den beste løsningen?

Det er ikke mer enn tre år til neste stortingsvalg. At jeg innen den tid har sett Erna med en dynamittgubbe i høyre hånd og hakke i den andre, tror jeg er like usannsynlig som at jeg vil oppleve Siv med en lastebil full av sedler omkranset av ordførerne i Asker og Bærum iført gul kjeledress med spade i hånden.

Om jeg skal fortsatt stemme Høyre ved neste valg gjenstår å se. Det forutsetter at Erna har sprengt den første dynamittgubben.

Det kommer ikke til å skje. Jeg vil aldri oppleve å kjøre på nye E18. Men skulle jeg ta feil, så vil jeg ikke ha råd til å kjøre på den.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Men dersom det vil bli Ap, Sp og KrF som snart vil regjere med MDG, SV og Rødt i vippeposisjon vil det garantert og om kort tid bli en ny E18, men dette blir bare en sykkelsti.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.