Meningsforskjell – ikke fusk

Av

Våpendrager for kommune- og regionreformen Jørgen Grønneberg påstår i Budstikka 26. mars, at jeg i mitt innlegg om Høyre og lokaldemokrati fusker med fakta.

DEL

MeningerDet er imidlertid vanskelig å få tak i hva fusket konkret består i, ut over at han ville ha vektlagt andre aspekter.

Mitt anliggende i innlegget Høyre og lokaldemokrati var hvordan det politiske flertallet overkjørte folkemeningen, som kom til uttrykk gjennom innbyggerundersøkelsen i 2016 om en sammenslåing mellom Asker, Røyken og Hurum. Ikke hvor stort flertallet for sammenslåingen var blant de politiske partiene i Asker.

Dette på bakgrunn av at ordfører og leder i Asker Høyre nylig proklamerte at Høyre skal være ledende på lokaldemokrati og innbyggermedvirkning.

Grønneberg påstår at det er fusk å oppgi at 78 prosent av Askers innbyggere ikke ønsket en sammenslåing med Røyken og Hurum, fordi spørsmålet ble stilt som et spørsmål om hvilke alternativer en mente var best. Et spørsmål hvor 22 prosent svarte at de syntes en sammenslåing med Røyken og Hurum var best.

Les mer på budstikka.no/debatt

På samme måte som det er påpekt svakheter ved folkeavstemninger i form av lav valgdeltakelse og at folk angivelig ikke skjønte hva de stemte på, er det påpekt mange svakheter ved bruken av innbyggerundersøkelser. Spesielt er de blitt kritisert for ledende spørsmål, og at det da var enda færre som fikk si sin mening enn ved en folkeavstemning.

Tolkningen av innbyggerundersøkelser gir ikke makt til folket, men til dem som sitter med makten.

At Grønneberg mener at SV ikler seg et demokratialibi som begrunnelse for folkeavstemning og at jeg glemte å si at SV kjemper for et sosialistisk samfunn, er det å si at partiets navn er Sosialistisk Venstreparti og at vi kjemper for demokratisk sosialisme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags