Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny utbygging på Godthaab

Slik presenterer Godthaab ved Gamle Ringeriksvei på Øverland sine planer for «Det gode liv på Godthaab». – Planinitiativet er i strid med kommunens arealplan, skriver innsenderen.

Slik presenterer Godthaab ved Gamle Ringeriksvei på Øverland sine planer for «Det gode liv på Godthaab». – Planinitiativet er i strid med kommunens arealplan, skriver innsenderen.

ILLUSTRASJON: GODTHAAB HELSE OG REHABILITERING

I Budstikka har Lillanna Lindeman Engzelius, administrerende direktør ved Godthaab Helse og Rehabilitering, innlegg hvor hun forsøker å rettferdiggjøre utbygging av buffersonen til Kolsås-Dælivann landskapsvernområde med inntil 250 boliger.

Det hele begrunnes med blant annet litt lavere priser på noen få to roms leiligheter.

Er Godthaab Helse og Rehabilitering «den barmhjertige samaritan»? Finnes det gratis lunsj?

Svaret er også denne gangen nei. Gjenytelser i form av arbeid? Trolig, men det skrives det ikke om.

I 1997 var Godthaabhaven boligsameie ferdig bygget og ble innflyttet. Et utmerket boligområde. Tomten var solgt av Godthaab Helse og Rehabilitering.

Det gikk cirka ti år, og jeg og mange naboer flyttet inn i Godthaab Park Boligsameie. Tomten her var også solgt av Godthaab Helse og Rehabilitering. Dårlig økonomi synes å gå igjen som en rød tråd, dessverre.

Vi har fine leiligheter og trives med å bo nært skogen og marka. Og skogen brukes ofte av oss som kan og vil.

Nå mangler Godthaab Helse og Rehabilitering penger igjen, og på siste rest av eiendommen vil de gjerne bygge boliger.

Vi har ikke noe imot å få naboer. Men vi har et sterkt ønske om å beholde skogen vår. Skogen bør forbli grøntområde, eventuelt bli vernet.

Vi som naboer setter pris på Godthaab som nabo. Vi har forståelse for at dere trenger penger, men tror det vil være lurt å søke andre måter å finansiere renovering av bygningsmassen.

Det er et smertelig problem at mange yrkesgrupper ikke tjener nok til å kjøpe bolig i Bærum enn si andre områder i Stor-Oslo. Dette er et politisk problem som må løses på annen måte enn å rasere buffersonen til Kolsås-Dælivann landskapsvernområde. Skogen er edelløvskog som er verneverdig.

Sykepleierutdanning er igangsatt i Sandvika. La oss håpe det hjelper på sikt.

Bærum kommunes administrasjon er enig med meg, både av bevaringshensyn og for kulturminner og naturverdier. Planinitiativet er i strid med kommunens arealplan. 

Jeg håper og tror våre politikere vil ivareta området som det rekreasjonsområdet det er i dag.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.