Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny regjering – spiller det noen rolle?

– Det spiller en stor rolle hvilke partier som styrer landet, også for oss i Asker og Bærum, skriver Kari Sofie Bjørnsen (H). Hun var nummer 8 på Høyres liste i Akershus ved høstens valg og har allerede møtt som vara på Stortinget.

– Det spiller en stor rolle hvilke partier som styrer landet, også for oss i Asker og Bærum, skriver Kari Sofie Bjørnsen (H). Hun var nummer 8 på Høyres liste i Akershus ved høstens valg og har allerede møtt som vara på Stortinget.

FOTO: PRIVAT

Som lokalpolitiker, fylkespolitiker og nå vararepresentant på Stortinget er jeg tett på mange saker som har betydning for folk.

Jeg mener det spiller en stor rolle hvilke partier som styrer landet, også for oss i Asker og Bærum.

De siste årenes regjering har bidratt til å sikre utviklingen av ny E18. Høyre har vært garantist for dette prosjektet, sammen med Ap. 

Sp sine uttalelser har vært uklare. Vi må derfor sette vår lit til at Ap sørger for at prosjektet kommer i mål ved Drengsrud i Asker, slik et stort flertall av velgerne i Asker og Bærum har ønsket seg.

Politireformen har vært gjenstand for mange opphetede debatter og slaktet av Sp. Nå kan Aftenposten melde at 9 av 12 tillitsvalgte i politidistriktene sier nei til å prioritere nye politistasjoner. 

I formannskapet i Asker fikk vi nylig en redegjørelse av politisjefen. Styrking av den kunnskapsstyrte polititjenesten, sjøtjenesten, bedre utstyr, mobile enheter, kompetanse og kunnskap om hva som trengs av innsats på forskjellige steder, samordning av ressurser og ansettelse av flere folk er viktigere enn å investere mer i kontorer – både her i Asker og Bærum og i resten av landet. 

Kriminaliteten og risikobildet har endret seg, og politireformen var helt påkrevet.

Kommunereformen er et annet yndet utskjellingsobjekt fra rødgrønn side. Som sterkt delaktig i sammenslåingen av Asker, Røyken og Hurum er jeg godt fornøyd med den jobben som er gjort, både av de ansatte i kommunen, frivilligheten/sivilsamfunnet og politikerne. 

Vi har klart å skape en sterk kommune, med mye kompetanse og pågangsmot for å bygge et enda bedre Asker for fremtiden. Nærdemokratiet er styrket, ikke svekket. Opprettelse av innbyggertorg rundt omkring i kommunen, forsøksordning med lokalsamfunnsutvalg og betydelige ressurser som brukes på helhetlig stedsutvikling gjør at hele kommunen kan utvikle seg på en positiv måte. 

En sterk opplevelse har det vært at tidligere motstandere av sammenslåingen under pandemien uttalte et takk og pris for at eksempelvis Hurum nå var en del av Asker, med de ressursene dette innebærer til å takle kriser og nye utfordringer. 

Høyre har vært opptatt av hvordan få bedre tjenester, ikke hvor grensene på kartet er.

Hadde det ikke vært for Regjeringen Solberg, hadde det neppe blitt kommunesammenslåinger. Høyre har vært opptatt av hvordan få bedre tjenester, ikke hvor grensene på kartet er.

Det er bekymringsverdig at landet fremdeles har mange små kommuner. Særlig når det gjelder områder som krever høy kompetanse, som barnevernstjenesten. 

I Asker kan Budstikka melde om at barnevernstjenesten har forbedringspotensial, men jevnt over får gode skussmål. Vårt mål er at nivået i hele kommunen skal bli enda høyere, og det får vi til når ressursene brukes fornuftig.

Den sittende regjering har vært en garantist for EØS-avtalen. Setter Sp avtalen i spill? Det er kritisk for næringslivet i Asker og Bærum som er sterkt knyttet opp til det europeiske markedet. Dette gjelder ikke bare eksport, EØS-avtalen sikrer sømløs utveksling av kompetanse og tjenester.

Vi får håpe at Ap er seg sitt ansvar bevisst. Lykke til!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.