Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny hall på Risenga

IDRETTSOMRÅDE: – Risenga kan bli ett av Norges fineste områder for idrett og aktivitet. To av flaggskipene i Asker-idretten, Frisk Asker og Asker Aliens, hører naturlig hjemme her, skriver Ole Jacob Johansen i Asker Frp, her foran Askerhallen.

Idrett. Asker Aliens – takk for basketballshowet! Vi sees i ny hall på Risenga.

Askers basketballstolthet, Asker Aliens, har lagt bak seg en strålende sesong med suverent seriemesterskap og sluttspillfinale.

Les også: – Denne medaljen kommer ikke på veggen over sengen

Forhåpentligvis er den verste skuffelsen i ferd med å legge seg etter finaletapet mot Kongsberg Miners.

Kanskje kan det være en trøst at vi nå kan se frem mot ny idrettshall på Risenga! Denne gang med permanente tribuner.

Alle som hadde gleden av å overvære de forrykende finalekampene i Leikvollhallen for noen uker siden så at publikumspotensialet for basketball i Asker er stort.

Jeg vil takke Asker Aliens for flotte finalearrangementer som helt sikkert bidrar til å fremme interessen for basketball.

Dette var kjempeproft! I årevis har Frp i Asker mast om en utvidelse av Leikvollhallen med faste tribuner og fremmet forslag etter forslag om dette.

Nå får vi hjelp av Akershus fylkeskommune, som skal bygge ut Bleiker videregående skole og har behov for flere idrettsflater.

Asker kommune har på sin side behov for flere garderober og permanente tribuner med god kapasitet.

Fylkeskommunen har fremmet forslag hvor fylkeskommunen og Asker kommune går sammen om å bygge ny idrettshall i forlengelsen av Leikvollhallen, noe som endelig vil gi oss en storstue for hallidretter i Asker.

Det ble nylig gitt en presentasjon av prosjektet i formannskapet, som gledelig nok stilte seg positivt til å utvikle idrettshall i samarbeid med Akershus fylkeskommune.

I tråd med regional plan for idrett, friluft og folkehelse, øvrige politiske vedtak og signaler ønsker fylkeskommunen å samarbeide med kommuner om etablering av idrettshaller.

Det er svært gledelig og noe vi heier veldig på i Asker.

Fylkeskommunen mener en videreutvikling av idrettsanleggene i Riseng-området er det beste for alle parter og ønsker å prioritere ny idrettshall i forlengelsen av Leikvoll.

Arbeidet med byggeprogram pågår og blir fremmet til politisk behandling i mai.

Fra tidligere arbeides det med ny ishall og etablering av velodrom. Risenga kan bli ett av Norges fineste områder for idrett og aktivitet.

To av flaggskipene i Asker-idretten, Frisk Asker og Asker Aliens, hører naturlig hjemme her.

Det er svært gledelig at disse klubbene endelig får tidsmessige hjem på Risenga: Moderne og funksjonelle arenaer.

Dette vil kunne gi et løft for hele Asker-idretten og for lokalsamfunnet vårt.

Vi politikere bør se verdien, synergieffekten og muligheten for identitetsbygging av å ha elitelag fra Asker.

Selv vil jeg fortsette å tale idrettens sak fordi det egentlig er vår alles sak.

Jeg er full av beundring for alle dere som står på for at barna våre skal kunne delta i idrettslig aktivitet og for at de som ønsker det skal kunne følge drømmene sine.

Takk også til alle dere som står på for å skape proffe arrangementer for våre elitelag og våre eliteutøvere, og ikke minst – for publikum.

Dem blir det forhåpentligvis enda flere av i ny hall – og ikke bare i sluttspillet. Tidsmessige anlegg har stor betydning når det gjelder å rekruttere spillere og bygge lag. Det er solid dokumentert.

Jeg er svært glad for at fylkeskommunen har kommet på banen. Nå må Asker støtte opp om prosjektet der kommunen og fylkeskommunen samarbeider om finansiering og drift.

Hallen skal så ferdig til skolestart i 2021. Jeg registrerer også med tilfredshet at Asker Idrettsråd (AIR) stiller seg positive til flere hallflater og bedre vilkår for bruk av Leikvollhallen.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Nå gjelder det å holde fullt trykk på dette prosjektet. Dette skal vi få til. Det gjelder bare å holde ut i «gamle Leikvoll» et par sesonger til. Vi sees der, og gleder oss veldig til å sees i den nye hallen.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.