Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny E18 ingenting å glede seg over for bilister

Slik vil nye E18 ved Ramstadsletta, i retning Sandvika, se ut med ett av feltene i hver retning som kollektivfelt.

ILLUSTRASJON: STATENS VEGVESEN

I mange tiår har bilister stått i kø hver morgen og kveld på E18 vestover. De har kastet bort tusenvis av timer i kø og spydd ut eksos. 

De siste 20–30 år har de samme bilistene betalt milliarder av kroner i bompenger til Oslopakkene. 

I de ulike Oslopakkene har det ligget en forutsetning om fremtidig utvidelse av E18 med sikte på å øke kapasiteten for å unngå køene og bedre miljøet. 

Så opplever vi nå at politikerne er i ferd med å vedta første trinn i utbyggingen av ny E18 til 16–17 milliarder kroner. Men de presterer å vedta en plan som reduserer kapasiteten for biltrafikken sammenlignet med dagens kapasitet. 

Man løser altså ikke det som er hovedmålsettingen med ny E18, økt kapasitet og mindre køer. Bilistene og næringsdrivende som er avhengig av transport på E18, er lurt. 

Dette skal finansieres med skattepenger og videre bompenger. Det er lett å se hva som har skjedd i den politiske andedammen i denne saken, med den vinglingen Ap har stått for både sentralt og i Oslo. 

Men hvorfor Høyre har vært med på dette vedtaket er mindre forståelig. Dette må være ett av de minst fornuftige og mest uøkonomiske kompromisser vi har sett. 

Å gjennomføre prosjektet i den form det nå foreligger er misbruk av skattepenger og samtidig en ytterligere videreføring av bompenger for å finansiere en ny E18 som ikke løser hovedproblemet. 

Bilister fortsetter å betale for å stå i kø, det blir syv-åtte års byggeperiode med enda mer problemer, og så en ny E18 med mindre kapasitet og fortsatt køer. 

Det ser ut som politikerne tror de kan lure bilister og næringsdrivende inn i evigheten. Er det mulig å få stoppet den vedtatte utbyggingen?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.