Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny E18 fra Lysaker og vestover

Slik ser det ut mange timer i døgnet på E18.

FOTO: KARL BRAANAAS

Jeg leser mye Budstikka og blir opprørt hver gang når jeg leser hvordan politikere mener og synser og torpederer denne strekningen gang på gang, og de som ødelegger, er politikere fra MDG og Ap i fylket Viken.

De som kjører på E18 er nok mange tusen som bor i Oslo, de skal til hyttene på Krokskogen, Hemsedal, Geilo og Beitostølen etc. Andre skal på besøk til Henie Onstad, Bærums Verk, Jevnaker for å nevne noen steder. Til disse stedene går det ikke trikk eller tog. Det kan se ut som at ovennevnte politikere ikke har vært på ovennevnte steder.

Litt historie … Da E16 fra Sandvika til Sollihøgda lå på planbordet hos Statens vegvesen, tok jeg og noen mammaer på Skui skole initiativ til å fremme krav om en ny E16. Det var en fæl vei uten gangfelt og med 13.000 passeringer hvert døgn i år 2000. Det var flere som ble drept på denne strekningen på den tiden.

Vi kjempet en dragkamp sammen med Skui vel i åtte år for å få en ny E16 og med Statens vegvesen på laget. Takket være Budstikka og journalistene og fotografer som støtt stilte opp og skrev reportasjer og tok bilder, fikk vi blest om vår kamp, og folk fra Oslos befolkning støttet oss, de brukte jo veien hele tiden når de skulle til hytta eller på utstillinger.

Det var demonstrasjoner, vi lagde svære bannere og brukte fritiden på å male disse. Vi stoppet vel veien igjennom fem år. Og til slutt ble vi mammaene hørt, og sammen med Skui vel som var ingeniørene, fikk vi oppleve å få en ny vei i 2005.

La politikere som bor i Bærum kommune sammen med vellet og sammen med Statens vegvesen bestemme hvilken ny E18 som skal bygges, de vet best og de kjenner lokalmiljøene.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.