Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny bussrute må etableres snarest

Det bør etableres en bussrute fra Røykenbadet/Bråset inn til Asker sentrum, skriver artikkelforfatteren.

Foto: TRINE JØDAL

Jeg var nylig på et møte om planene for nye Asker kommune som var åpent for spørsmål og kommentarer. En av kommentarene var hvorfor det på Røykenveien ikke er etablert samme busstilbud som på Slemmestadveien inn mot Asker. 

Flere tettbebygde områder nære Røyken sentrum har for lang vei å gå til toget, f.eks. store boligområder på Gleinåsen og Katrineåsen og områdene ved Midtbygda. 

81- bussen som går fra Sætre via Midtbygda/rådhuset til Drammen brukes ofte til Drammen og alle tilbudene der av spisesteder, puber, kulturaktiviteter etc. 

I Asker har det blitt etablert mange tilsvarende tilbud og kulturen blomstrer. Ønsker man seg en tur til Asker fra nevnte områder for å gå ut å spise eller ta et glass vin eller overvære et kulturtilbud etc. uten bil, er kollektivtilbudet dit problematisk. 

Mitt forslag er at det etableres en ny bussrute fra Bråset/Røykenbadet via Røyken sentrum, Midtbygda/rådhuset (Katrineåsen), ned mot Hurumveien og opp til det gamle hotellet (Gleinåsen) og derfra videre mot Grodalen og opp Røykenveien til Asker sentrum. 

Jeg vil tro at handelsstanden i Asker er tjent med et slikt busstilbud. Det samme gjelder de som skal ta Flytoget fra Asker. Man kan jo begynne med avganger hver 2. time.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.