Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Ny arena for Stabæk

Et nytt Nadderud stadion er planlagt langs Gamle Ringeriksvei (nede til venstre). – Helt overraskende besluttet kommunestyret i Bærum nå i mars å forkaste forslaget om å sende den endelige løsningen om nytt Nadderud stadion på anbudskonkurranse. Hæ, hvordan er dette mulig? spør innsenderen.

Et nytt Nadderud stadion er planlagt langs Gamle Ringeriksvei (nede til venstre). – Helt overraskende besluttet kommunestyret i Bærum nå i mars å forkaste forslaget om å sende den endelige løsningen om nytt Nadderud stadion på anbudskonkurranse. Hæ, hvordan er dette mulig? spør innsenderen.

ILLUSTRASJON: Norconsult

I forbindelse med utvikling av ny arena for Stabæk Fotball har undertegnede opplevd en synlig mangel på integritet, kompetanse, handlekraft og styring fra Bærum kommune.

Skremmende. Ja. Les videre så skjønner du hva jeg mener.

For over 22 år siden ble behovet for en ny arena for Stabæk Fotball identifisert. Ja, du leste riktig – 22 år. 

Etter flere års planlegging ble endelig beslutning om å bygge Telenor Arena fattet i slutten av 2006. Bærum kommune var sentral i både planleggingen og finansieringen.

Gjennom sin reguleringsmyndighet frigjorde de en gratis tomt verdt flere hundre millioner samt at arenaeier fikk et kontanttilskudd på 50 millioner kroner. 

Da denne «gigantiske gavepakken» fra Bærum kommune ble kjent, svarte daværende ordfører Odd Reinsfelt at «gavepakken erstatter behovet for kommunale baner» (les opprustning av Nadderud).

Lars Holter-Sørensen har vært styreleder i Stabæk Fotball. Her foran arenaen på Fornebu i 2008.

Lars Holter-Sørensen har vært styreleder i Stabæk Fotball. Her foran arenaen på Fornebu i 2008.

Foto: KARL BRAANAAS

Allerede noen måneder etter at arenaen åpnet i 2009, fikk Stabæk Fotball beskjed fra arenaeier om at klubben ville bli kastet ut av arenaen. Dette på tross av at Stabæk Fotball hadde opprettholdt alle sine forpliktelser som leietager. 

Bærum kommune fikk innhentet flere juridiske betenkninger som alle konkluderte med at en drift av Telenor Arena, om Stabæk Fotball ble kastet ut, var i strid med reguleringsbestemmelsene. 

Med jussen på sin side opplevdes det som helt utrolig at ikke Bærum kommune satt helt stille i båten.

Etter sesongen 2011 flyttet Stabæk Fotball tilbake til Nadderud. Bærum kommune rådet Stabæk Fotball om å ikke jobbe for en retur til Telenor Arena, men fokusere på et oppgradert eller nytt Nadderud stadion. 

Stabæk Fotball valgte å følge rådet og har siden den gang jobbet tett med Bærum kommune om utviklingen av nye Nadderud stadion. 

Så helt overraskende besluttet kommunestyret nå i mars å forkaste forslaget om å sende den endelige løsningen om nytt Nadderud stadion på anbudskonkurranse. 

Hæ, hvordan er dette mulig? Forslaget til og utformingen av nytt Nadderud stadion er ikke noe som er snekret sammen på brakkene på Nadderud. Nei, dette er resultatet av et nært samarbeid mellom Stabæk Fotball og Bærum kommune, pågått i nesten ti år.

Hvordan går det så med Telenor Arena, som Bærum kommune indirekte har sponset med flere hundre millioner?

Jo, Kjell Ulrichsen vil selge, men det må foretas endringer i reguleringsbestemmelsene for at han skal kunne oppnå den pris han ønsker. Det er nemlig slik at Telenor Arena har en vesentlig høyere verdi om reguleringen er tilpasset kjøpers behov, og det er dette som nå er i ferd med å skje.

Norges Håndballforbund har utarbeidet omfattende planer. Fint, tenker mange, men regnestykket vil kreve store investeringer fra Bærum kommune. I tillegg vil de måtte garantere for bruk og leie av deler av arenaen. 

De fleste av de behov Bærum kommune får dekket gjennom et samarbeid med Norges Håndballforbund, ville de kunne fått dekket med Stabæk Fotball på Telenor Arena, men til en vesentlig lavere pris. Uansett hadde da det totale arenaregnestykket sett helt annerledes ut, men historikken har jo vist at Bærum kommune også har manko på kalkulatorer.

22 år gått og noen hundre millioner er sølt bort, men Stabæk spiller fortsatt på et stadion som var utdatert selv da heltene het André Flem og Tommy Svindal Larsen. Det er til å gråte av.

Undertegnede vil gjøre oppmerksom på at jeg ikke har hatt noen formelle roller i hverken Stabæk Fotball eller Telenor Arena siden 2011.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.