Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nullvisjon mot selvmord

– Hva som nå gjenstår er hvordan få gjennomslag for de samme tanker i våre kommuner Asker og Bærum. Det trengs i stor grad, skriver Knut Christophersen fra Pensjonistpartiet i Viken.

– Hva som nå gjenstår er hvordan få gjennomslag for de samme tanker i våre kommuner Asker og Bærum. Det trengs i stor grad, skriver Knut Christophersen fra Pensjonistpartiet i Viken.

FOTO: PRIVAT

Allerede på høstens første møte i Viken fylkesting påpekte Ragnar Dahl fra Pensjonistpartiet nødvendigheten av å utarbeide en handlings- og tiltaksplan mot selvmord i Viken. 

Innlegget ble møtt med gode, men tomme ord fra Ap ved fylkesrådsleder Tonje Brenna, for i årsbudsjettet for 2021 var nødvendig innsats på dette området helt fraværende.

Under budsjettbehandlingen i fylkestinget nå i desember gjentok Pensjonistpartiet denne anmodningen sett ut fra hva enkelte kommuner har fått til og nødvendigheten av å gjøre noe – både forebyggende og av hensyn til de etterlatte. 

Det er cirka 700 som årlig begår selvmord i Norge, det vil si et langt høyere tall enn trafikkdrepte eller dødsfall på grunn av korona.

Pensjonistpartiet etterlyste en handlingsplan og ville avsette et bestemt beløp i hvert av de fire neste årene til å lage en slik plan.

Spesielt Høyre reagerte positivt på innlegget fra Pensjonistpartiet. Det resulterte i et felles forslag i budsjettdebatten, og forslaget ble enstemmig vedtatt av fylkestinget. 

Det må bemerkes at dette var det eneste forslaget fra opposisjonen som ble støttet også av posisjonspartiene og fikk flertall.

Dette viser at gode forslag, basert på kunnskap og arbeidsvilje, kan få gjennomslag. Initiativet som ble vist, har skapt respekt og gode tilbakemeldinger fra mange i fylkestinget.

Hva som nå gjenstår er hvordan få gjennomslag for de samme tanker i våre kommuner Asker og Bærum. Det trengs i stor grad. Vårt parti blir så visst ikke arbeidsledig i denne koronaepidemien.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.