Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nulltoleranse mot mobbing i Askerskolen

Mye gjøres på skolene i Asker for å forebygge mobbing, og det finnes mange gode tiltaksplaner. Likevel viser den siste elevundersøkelsen at langt flere syvende klassinger opplever seg mobbet i Asker enn i resten av landet. 9,9 prosent av elevene på 7. trinn rapporterer at de har opplevd mobbing 2-3 ganger pr. måned eller oftere.

Trygghet i skolehverdagen er en forutsetning for trivsel og læring. Derfor mener Frp at et systematisk arbeid for et godt skolemiljø og forebygging er viktig. Det innebærer at det skal være nulltoleranse mot mobbing, at det er mobberen som skal bytte skole og at det bør innføres et mobbeombud.

Nulltoleranse innebærer at de voksne må ansvarliggjøres. Erfaring tilsier at god klasseledelse virker mot mobbing. Klare og tydelige regler i klasserommet forebygger også uakseptabel oppførsel utenfor klasserommet. Alle forsøk på kommentarer og ufin oppførsel overfor medelever, som tilsynelatende er uskyldige og fleipete kan oppleves som mobbing og må derfor slås ned på. I tillegg må skoleleder straks iverksette tiltak hvis det rapporteres om at en elev ikke har det bra. Andre ansatte i skolen har også et ansvar.

Et mobbeombud har vist seg å ha en positiv effekt i kommuner som har innført det. Et mobbeombud gjør at elevene føler seg sett og hørt av en uavhengig voksen som taler deres sak. Ombudet kan også gi råd til skoleansatte og foresatte i saker som omfatter forebygging eller konkrete mobbesaker.

Mobbing som skjer på skolen har en tendens til å spre seg og omfatte hele hverdagen til eleven, på sosiale medier og på fritiden. Derfor mener Frp at det må være fokus på nulltoleranse i skolen og innføringen av et mobbeombud må være et nødvendig forebyggende tiltak mot mobbing.

Det bør innføres et mobbeombud i Asker-skolen, skriver Tove Eggen i Asker Frp.

Foto: PRIVAT
Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.