Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nok er nok i eldreomsorgen

InFact har for Fagforbundet Bærum foretatt en innbyggerundersøkelse hvor 1.100 av kommunens innbyggere besvarte spørsmålet: «Bør kommunen heve kvaliteten i eldreomsorgen gjennom økt fagbemanning?»

Undersøkelsen viser at et stort flertall på hele 72,6 prosent ønsket økt fagbemanning, og kun 14,4 prosent svarte at de ikke ønsket det. Dette viser tydelig at Bærum kommunes innbyggere er opptatt av at kvaliteten på eldreomsorgen må bli bedre.

Med en slik undersøkelse som grunnlag er det lett å se at de politikerne som nå stiller til valg har kommunens innbyggere i ryggen da de krever en bedre eldreomsorg. Jeg som hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, som har godt over tusen medlemmer bare i pleieomsorgen, får daglig meldinger om alle de problemene ansatte har på sine tjenestesteder. Det gjelder spesielt lav bemanning og kravet om å spare penger. Fagligheten er kommet helt i bakgrunnen.

Fagforbundet har gjentatte ganger hevdet at driftsbudsjettene i pleie og omsorg er for lave. Vi er derfor glade for at kvaliteten på pleietjenestene har vært et viktig tema i den pågående valgkampen.

Budsjettene har ikke vært tilstrekkelige for å ivareta innbyggernes behov i lengre tid nå. Dette er Høyre og Frp ansvarlige for. Her må det gjøres en endring slik at brukerne får det tilbudet de fortjener, og at ansatte og ledere får en arbeidsdag de kan leve med.

Fagforbundet støtter fullt ut opp om de partiene som tydelig gir uttrykk for at kvaliteten og bemanningen på tjenestene må styrkes. Vi vil følge med også etter valget.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.