Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Noen tanker fra en sykepleier i hjemmesykepleien

Artikkelforfatteren jobber som hjemmesykepleier i Bærum kommune. Hun er stolt av jobben sin, men mener politikeren bør se på lønnen hennes.

FOTO: KARL BRAANAAS

Jeg er stolt av å jobbe som sykepleier i hjemmesykepleien Sandvika. Jeg har en variert jobb, med masse spennende utfordringer. En jobb hvor jeg daglig får jobbe med mennesker. Mennesker som alle har sine unike livshistorier og utfordringer.

Jeg er stolt av å jobbe med så mange dyktige og engasjerte kollegaer. Dette er ikke en jobb for alle. Jeg er derfor heldig å ha ledere som er nøye med hvem de ansetter. Min opplevelse er at de ansetter mennesker som er gode til å jobbe i team. Som har engasjement og ikke minst er personlig egnet. Jeg håper de også i fremtiden har mulighet til å være like nøye ved nyansettelser.

Jeg er stolt av de mange flotte og engasjerte pårørende. Det er nemlig mange helter i Bærum kommune. Som gjør en fantastisk innsats for at den de er glad i skal ha det best mulig hjemme. Heldigvis er en i Bærum ikke avhengig av å ha pårørende for å kunne bo hjemme, men det gjør det ofte lettere for brukeren.

Hjemmesykepleien utøver i hovedsak «nødvendig helsehjelp». «Nødvendig helsehjelp» kan for noen bli oppfattet som noe negativt. Men i Bærum innebærer dette at vi i hjemmesykepleien fokuserer ekstra på mestring. Hva klarer brukeren selv? Hva er faktisk nødvendig helsehjelp for den enkelte? Jeg har over tid erfart at det å ha fokus på mestring kommer brukeren selv til gode. For de fleste ønsker å klare seg mest mulig selv. Det er i tillegg mange gode tilbud til brukerne våre i Bærum. Vi har dagsenter, Frivillighetssentralen og besøksvenntjeneste for å nevne noe.

Jeg er stolt av å jobbe i et så godt fagmiljø. Etter samhandlingsreformen kommer pasienter raskere hjem etter innleggelse. Hjemmesykepleien har derfor endret seg mye de siste årene. Det er blitt langt mer spennende, lærerikt og utfordrende. Jeg opplever at kompetansen på arbeidsplassen stadig styrkes, slik at vi kan møte brukeren på en god og trygg måte.

Jeg er stolt av å jobbe i Bærum kommune. Jeg har jobbet ti år i hjemmesykepleien. I løpet av disse årene har jeg jobbet i forskjellige kommuner, og har derfor noe å sammenligne med. Jeg opplever Bærum kommune som en ryddig og god kommune.

Så takk for at jeg får jobbe som sykepleier i Bærum kommune. Jeg håper at det fortsetter å være gode, flinke, engasjerte sykepleiere som søker seg til oss.

Så til slutt: Kjære politikere i Bærum kommune. Kanskje dere etter hvert også vil avse tid til å se på lønnen vår? Slik at jeg også kan være stolt av denne.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.