Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Noen råd for nytt Stabæk-stadion

– Stabæk må få tilrettelagt en bærekraftig og «sunn» ny arena som Stabæk og brukerne kan utnytte optimalt hele året, skriver Jack Hemmestad, Han var i mange år leder for Ullevaal Stadion. Her i forbindelse med en investering i kunstig varmebelysning i 2010, da Stabæk spilte flere kamper her mens arenaen på Fornebu var i bruk til Melodi Grand Prix.

– Stabæk må få tilrettelagt en bærekraftig og «sunn» ny arena som Stabæk og brukerne kan utnytte optimalt hele året, skriver Jack Hemmestad, Han var i mange år leder for Ullevaal Stadion. Her i forbindelse med en investering i kunstig varmebelysning i 2010, da Stabæk spilte flere kamper her mens arenaen på Fornebu var i bruk til Melodi Grand Prix. 

Foto: KARL BRAANAAS

Stabæk må få etablert et levedyktig stadionkonsept.

Som Bærums-borger og Stabæk-supporter har jeg fra sidelinjen fulgt med på diskusjonene og planene knyttet til etableringen av Stabæks nye stadion.

Selv har jeg vært ansvarlig for, som daglig leder og administrerende direktør for Ullevaal Stadion-selskapene i over 25 år, med utviklingen av Ullevaal Stadion siden 1991 og frem til jeg ble pensjonist for to år siden. 

Av denne grunn mener jeg meg berettiget til å komme med noen råd til Bærums befolkning og ikke minst Bærums politikere når det nå skal besluttes etablering av nytt stadion for Stabæk Fotball.

Bakgrunnen for Ullevaal Stadions suksess og ikke minst de økonomiske resultatene de siste 20 årene er det faktum at Ullevaal Stadion ikke baserer sine resultater utelukkende på de sportslige aktivitetene (les landskamper), men har utviklet et konsept som gjør at arenaen lever hele året og ikke er avhengig av de sportslige resultatene for å oppnå et positivt økonomisk resultat. 

Foruten de sportslige resultatene (les: leieavtalen med NFF) drives det et aktivt kurs- og konferansekonsept og ikke minst utleie av næringslokaler knyttet til stadion. 

Sistnevnte er blant annet det som har sikret Ullevaal Stadion et godt resultat både i 2019 og 2020 selv med korona og redusert sportslig aktivitet.

Stabæk må få tilrettelagt en bærekraftig og «sunn» ny arena som forplikter og som fører til at Stabæk og brukerne kan utnytte arenaen optimalt hele året. Og ikke minst at Stabæk kan forvalte sin nye arena uten å måtte ty til kommunen i årene som kommer. Ingen ønsker en ny Telenor Arena-opplevelse.

Ingen ønsker en ny Telenor Arena-opplevelse.

Jeg har følgende innspill:

  • Optimaliser næringsarealene i stadionbygget, men uten at dette går på bekostning av den sportslige tilretteleggingen.
  • Bidra til at den nye arenaen blir det mest miljøvennlige stadionet i Norge med blant annet solcelletak mot sør (Gamle Ringeriksvei) for å være selvforsynt med energi hele året, og et vanngjenvinningssystem via takene til bruk for hele arenaen, kiosker, kjøkken, toaletter, vanningsanlegg for banen med mer.
  • Det bør etableres uteområder for elbiler og elsparkesykler for publikum, besøkende og til den daglige driften.
  • Benytt arenaens fasiliteter (losjer, møterom etc.) for tilrettelegging av et fair play-konsept i samarbeid med skolene, utdanningsetaten, Bærum idrettsråd og idrettslagene i kommunen. Opplegget ligger klart til bruk eksempelvis slik det ble gjort på Ullevaal Stadion i samarbeid med NFF. Alle skoleklasser i Bærum, eksempelvis ungdomsskoletrinnene, bør ha dette som et årlig fast innslag i sin timeplan for eksempel en halv dag der man via felles aktiviteter og gruppeoppgaver lærer om respekt, rasisme og flerkulturelt samarbeid. 
  • Arenaens flere hundre kvadratmeter med veggplass vil egne seg godt til å synliggjøre både Stabæks og kommunens historie gjennom store bilder og monitorer slik at man kan tilrettelegge for omvisninger. 

Som nevnt er ovennevnte noe av hovedgrunnene til at Ullevaal Stadion er blitt en suksess historie de siste 20 årene både driftsmessig og økonomisk. 

Ikke noe hadde vært hyggeligere om også Stabæk fikk sjansen til dette.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.