Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Noen betraktninger om E18 og valget

Artikkelforfatteren kommenterer partienes holdning til ny E18 i lys av valgresultatet.

Illustrasjon: Statens Vegvesen

Miljøpartiet Hanne Lisa Matt kom etter valget med et frieri til Høyres ordfører i Asker, Lene Conradi, og ba henne bytte ut Frp med Miljøpartiet, for hun mente at de ikke hadde levert godt nok på klima og miljø, noe som ville bli bedre hvis MDG fikk bli med og styre.

Forståelig nok lot Høyre seg ikke begeistre av Miljøpartiets innsmigrende leserbrev, men innledet i stedet samarbeid med fire andre partier, der verken MDG eller Frp ble tatt med i den gruppen som nå skal styre Asker. Men hvordan Høyre har greid å ta med Sp som i hele valgkampen har markert seg som en sterk motstander både av kommune- og fylkes-sammenslåinger, er underlig. Når så Sp i Viken stiller seg bak et forslag mot utbedring av E18, er dette i mot hva Sp mener i Asker. Derfor bør Sp i Viken og Asker samordne sine utspill bedre før de markerer sin politikk.

Miljøpartiet mener å ha et spesielt drag på ungdom som de sier strømmer til partiet. Noe merkelig da at MDG ikke har tatt med en eneste ungdom på sine lister, men stiller med seks medlemmer i Asker kommunestyre med en gjennomsnittsalder på over 50 år. Heller ikke på fylkestingsnivå viser partiet spesiell satsing på ungdom. MDGs leder sitter trygt plassert øverst på lista både i kommunen og fylket. Det viser stor mangel på habile lokalpolitikere i MDG, når man må bruke dem som Tordenskjolds soldater.

E18-saken har gjort meg skuffet over mitt eget parti, Arbeiderpartiet, når fylkesrepresentantene våre har skiftet mening i en så viktig sak som en bedre vei inn til Oslo. Ap bør tenke over konsekvensene det har for de mange som må pendle og som sliter med meningsløse køer i rushtiden. Selv om Ap har gjort et dårlig valg er det synd om de nå blir et parti som dilter etter hva Senterpartiet og Miljøpartiet mener. Dette er en ny opplevelse for mange som er vant til at Ap er et parti som viser handlekraft og som man kan stole på.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.