Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Noe er råttent i kommunen Bærum

MATBUTIKK: - Det bør ikke være politisk styrt hvem som får bygge, hvem som får selge, eller hvem du får kjøpe av, skriver innsenderen. Her Kiwis planlagte butikk ved E18 på Blommenholm.

En mann går inn i en butikk og spør: – «Er dere tomme for kjøtt?» – «Nei, vi er tomme for fisk, det er butikken på andre siden av gaten som ikke har kjøtt.»

Den amerikanske presidenten Ronald Reagan samlet på slike vitser, for han syntes de illustrerte problemet med sentral planlegging og planøkonomien i Sovjetunionen godt.

Om han fremdeles levde, hadde han kanskje hatt en vits på lur om Norge. For i Bærum, som i Sovjet, er det ikke fri konkurranse som gjelder.

Les også: Uenige om etablering av nye matbutikker på Høvik og Blommenholm: Butikksplid i Høyre

Dette illustreres perfekt med den siste skandalen i planutvalget.

I lengre tid har tre forskjellige kjeder, Rema 1000, Kiwi og Coop, ønsket å konkurrere om å gi deg tilbud om mat.

Dessverre får de ikke lov. For planutvalgets og spesielt dets leder, Ole Kristian Udnes (Høyre), er sterke motstandere av konkurranse.

Udnes mener ingen av disse kjedene skal få lov å selge mat der de ønsker, mens resten av planutvalget virker å foretrekke at én eller to av dem selger mat slik at det ikke blir for mye konkurranse.

Noe er råttent i kommunen Bærum.

Det bør ikke være politisk styrt hvem som får bygge, hvem som får selge, eller hvem du får kjøpe av.

Det har gått så langt at det offentlige har truet Rema 1000 med ekspropriasjon fordi Kiwi, politikernes favoritt, mangler plass til parkering og innkjøring.

 

KRITISK: Petter Holone, leder for Liberalistene Bærum.

Reguleringssjefen, en offisiell tittel i Bærum kommune, har uttalt følgende:

«Etablering av denne adkomsten forutsetter at Rema stiller arealet til rådighet for Kiwi. ... Alternativet vil være ekspropriasjon. Vi forutsetter felles kjøreadkomst til de to tomtene uavhengig av arealbruk.»

Vi må reagere når politikerne gir fordeler til en bedrift på bekostning av kundene eller konkurrentene.

Det er ved fri konkurranse forbruker oppnår det beste tilbudet, uansett hva planutvalget eller reguleringssjefen måtte tro.

Liberalistene er imot bruk av ekspropriasjon. Slike handlinger fører kun til at innbyggerne i Bærum sitter igjen med dyrere mat, dårligere vareutvalg og en stadig større offentlig sektor som må passe på at alle reguleringene følges.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Du skal bestemme hvem du vil handle hos, ikke politikerne, for det er ditt liv, og ditt valg!

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler