Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nei til «utvikling» av Føyka

– La Føyka ligge i ro, skriver innsenderen.

– La Føyka ligge i ro, skriver innsenderen.

Foto: HANS ERIK RUUD/ASKER SKIKLUBB

Undertegnede har ivrig fulgt med i lesernes debattinnlegg vedrørende såkalt utvikling av Føyka. De fleste argumenter for og imot synes å være behørig dekket.

Det er imidlertid noen få momenter som jeg ikke kan se er nevnt:

1. Asker Skiklubbs årsmøte sa nei til å flytte fra Føyka. Parallelt førte Asker kommune hemmelige forhandlinger med Asker fotball. Som gammel militær synes jeg slikt er å betrakte som illojalt av Asker kommune. Lojalitet går ikke bare oppover, den går også nedover og til siden.

2. Det er hevdet at Asker kommune er eier av deler av Føyka-området. Mon det! Kommuner, fylkeskommuner og stat eier ikke nåla i veggen. Det er gamle Askers skattebetalere som må være eierne. Askers innbyggere skal være glad for å ha et slikt grøntområde i sentrum.

La Føyka ligge i ro. Vi har nok av boligblokker, serveringssteder, butikker og så videre. Askers handelsstand dekker befolkningens grunnleggende behov, vi trenger neppe flere forretninger som kanskje skal konkurrere hverandre i hjel. 

Naturen har sin verdi i seg selv, men kanskje det er viktigere å tilgodese de såkalte byutviklere på bekostning av grasrota. Hvis Føyka nedbygges, hvilke andre sentrumsnære arealer kan da «utvikles»?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.