Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nei til steinknuseri på fredelige Kattås

Asker og Bærum vannverks lokaler på Kattås.

FOTO: KNUT BJERKE

Asker og Bærum Vannverk (ABV) skal bygge ut anlegget ved Kattås med et stort, nytt renseanlegg og to reservebassenger. Det blir enorme mengder med utsprengt masse. 

ABV ønsker å bruke halvparten av den utsprengte massen lokalt, blant annet til opparbeidelse av ridesti, oppgradering av skiløype og utvidelse av parkeringsplassen på Vestmarksetra (Frantzkleiv). Det planlegges å bygge et pukkverk ved Kattås, for å bearbeide den utsprengte massen. 

Den miljømessige gevinsten ved «kortreist gjenbruk» fremheves av Budstikka på lederplass mandag 18. november. I lederen betegnes Kattås som «endeholdeplass for Tanumbussen», og avisen ser ikke annet enn fordeler ved prosjektet.

Det gjør vi, som bor her oppe. For Kattås er noe mer enn en bussholdeplass og et sted turfolk bare farer forbi i bil, på rulleski, på sykkel eller i joggesko. Her bor det mennesker. Her er det faktisk noe så uvanlig i tettbebygde Bærum som ei lita, landsens grend. Og som beboer i denne grenda, leste jeg med vantro og forferdelse hva som kan skje i nærområdet vårt.

Er det virkelig greit at vi skal bo bare få meter fra et steinknuseri? Må vi bytte ut suset fra skogen, fuglesang og sauebjeller med lyden fra stein som tippes fra et lasteplan og knuses? Fra klokken syv om morgenen til klokken syv på kvelden i tre år?

Nei, dette må Bærums politikere ikke tillate. Må det være steinknuseri, så få det plassert høyere oppe og lenger vekk fra bebyggelsen. Det er viktig at drikkevannet sikres. Det er forståelig at det blir anleggsvirksomhet og anleggstrafikk i området vårt. Men ikke la prosjektet knuse bomiljøet på Kattås.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.