Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nei til søndagsåpne butikker, ja til annerledesdagen

NEI, TAKK! – Det hadde kanskje vært deilig for noen av oss å kunne shoppe litt ekstra på søndagen også, men for oss i AUF er konsekvensene det vil ha for andre mye viktigere, skriver innsenderen.

Det er ingen tvil om at måten vi handler på stadig er i endring – vi handler mer på nett og mindre i konvensjonelle butikker.

Men for oss i AUF handler søndagsåpne butikker om hva slags samfunn vi vil ha, vi mener dette er et steg i feil retning.

I dag er søndag en helligdag i Norge. En annerledesdag, dette er dagen da familier kan senke skuldrene og tilbringe tid sammen. Man skal ikke undervurdere verdien av en roligere dag.

1. nestformann i Asker FpU skriver (mandag 17. desember) om hvor flott det er med søndagsåpne butikker.

Les også: Gi valgfrihet, ikke bare i julestria

Han påstår at det nesten bare er skoleungdom som jobber på søndager. Det reagerer jeg sterkt på.

Hvordan vet han dette? Hvordan klarer han å differensiere mellom hvem som jobber søndager? Han vet ikke om det er ungdommer eller småbarnsforeldre.

 

KRITISK: Nimrah Ramzan fra Hvalstad, nestleder Asker AUF og fylkesstyremedlem AUF i Akershus.

Og i disse juletider så holder butikkene åpent ekstra lenge og gjerne på søndager også. Men mer alminnelig søndagshandel vil føre til at flere må jobbe søndager. Dette vil gå ut over barnefamilier.

Hvor skal småbarnsforeldre gjøre av barna sine? Skal barnehagen være åpen også på søndager? Alt dette vil til sammen utfordre vår felles fridag.

Og så skal vi ikke se bort fra at søndagsåpne butikker kan føre til dyrere varer for norske forbrukere, kostnadene i bransjen vil øke. Dette vil utgjøre en trussel for små selvstendige butikker.

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Det hadde kanskje vært deilig for noen av oss å kunne shoppe litt ekstra på søndagen også, men for oss i AUF er konsekvensene det vil ha for andre mye viktigere.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.