Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nei til hjemmelekser i Bærum

– Det er viktig at vi innfører en heldagsskole der leksene blir gjort på skolen, skriver innsenderen.

– Det er viktig at vi innfører en heldagsskole der leksene blir gjort på skolen, skriver innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Nå må vi elever ta et oppgjør med hjemmeleksene i Bærum. For det er faktisk ikke sånn at alle elever klarer å gjøre leksene de får. Og for mange elever tærer det på skolemotivasjonen.

Noen får rett og slett ikke hjelp hjemme, for eksempel fordi foreldrene ikke kan det eleven lærer om, eller fordi de ikke kan språket.

Andre har utfordringer som gjør at de ikke orker eller klarer å gjøre lekser. Derfor er det så viktig at vi innfører en heldagsskole der leksene blir gjort på skolen.

Noen politikere mener kanskje det motsatte, men flere av elevene vil heller ikke ha hjemmelekser.

Helene Borhaug er leder i Bærum AUF.

Helene Borhaug er leder i Bærum AUF.

FOTO: PRIVAT

Flere sitter og sliter hver kveld etter skolen med hjemmeleksene de har fått. «Det er bra for deg», blir de fortalt. Plutselig var det gått to uker, og ingen lekser var gjort. Anmerkningene hauger seg opp, og til slutt er det så flaut å se læreren i øynene at eleven ikke kommer på skolen.

En 13-åring med ADHD og dysleksi er flau over å gå på skolen, nettopp fordi leksene ikke er gjort. Da må skolen og lærerne i Bærum ta dette på alvor. Men noen skoler og lærere tar ikke dette på alvor og fortsetter å sette anmerkninger enda de vet at eleven har utfordringer!

Hva er det vi skal prioritere? At elevene går på skolen og lærer, eller at elevene slutter å møte på skolen fordi de er så flaue? Jo, vi må prioritere at elevene skal gå på skolen og trives i læringsmiljøet.

Derfor er det viktig at Bærums-skolene tar et oppgjør og får slutt på unødvendige hjemmelekser en gang for alle. Med en litt lengre skoledag blir lekser gjort på skolen med lærere som kan faget.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.