Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nei til flere sykler

SYKLISTER: - Allerede utgjør syklister et forsinkende irritasjonsmoment for mange i trafikken og en reell fare for fotgjengere på gangveien, skriver innsenderen.

Jeg leser i Budstikka 29. september at komité for teknikk, kultur og fritid i Asker for tiden arbeider med «Temaplan sykkel».

Målet er ifølge avisen at 8 prosent av all persontransport skal skje på sykkel innen 2026, og det vurderes blant annet å innføre en ordning med utleie av bysykler.

Les også: Asker sjekker ut bysykler

Har politikerne tenkt gjennom hvilke konsekvenser det vil ha for biltrafikken og for gående om det blir enda flere sykler på bil- og gangveier?

Allerede utgjør syklister et forsinkende irritasjonsmoment for mange i trafikken og en reell fare for fotgjengere på gangveien.

Saksordfører fra Venstre, Bernt Bucher Johannessen, uttaler ifølge Budstikka at hovedmålet er å få folk til å sykle distanser opp til 3 kilometer.

Men på distanser opp til 3 kilometer er det vel fullt mulig å ta bena fatt? Gåing er sakte, harmonisk tid som dessuten gir rom for refleksjon. Flere burde da heller gå!

Les flere artikler på Budstikka.no/debatt

Uansett burde politikerne prioritere sin tid på viktigere ting enn å analysere hvordan de skal få andre folk til å benytte seg av en bestemt type fremkomstmiddel.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.