Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nei, dette må vi ikke akseptere

Ordfører Lene Conradi (t.v.) og Cecilie Lindgren i Asker Høyre på Røykenveien i Heggedal. Conradis utsagn om at Røykenveien må påregne mer tungtrafikk får kritikk av innsenderen.

Foto: Karl Braanaas

«Noe tungtransport må man regne med at det blir i tilknytning til en avfallspark». Dette sier Askers ordfører Lene Conradis utsagn i Budstikka 23.09.19. Hun vil at Franzefoss skal få mellomlagre 18.000 tonn avfall som skal fraktes frem og tilbake med tungtransport – eller trailere som er et mer folkelig språk.

Dette skal fraktes på en vei som allerede er så overbelastet og nedprioritert at det er en skandale.

Det er den samme ordføreren som nå går på sin fjerde periode som ordfører. Det vil si at hun og Høyre har sittet med ordførervervet nå i 12 år med flertallet i kommunestyret uten å ha tatt tak i problematikken rundt Røykenveien og den økte trafikken som nå er utover veiens tåleevne. 

Ikke et eneste tiltak har kommet fra kommunens politiske ledelse i denne saken. Så forventes det at de som bor langs veien må tåle noe tungtransport, som det formuleres.

Disse trailerne vil dundre forbi huset mitt og ødelegge mitt bomiljø

Det er ikke noe annet enn provoserende uttalelse, som vitner om null forståelse og en arrogant holdning til et meget stort problem i kommunen, og i hvert fall for oss som bor lags den. Samtlige vel som ligger langs veien er skeptiske til utviklingen, slik Budstikka formulerer det. 

Er ordføreren i det hele tatt klar over hvor mange trailere som skal til for å frakte disse 18.000 tonnene med søppel? Jeg aner ikke, men at disse vil dundre forbi huset mitt og ødelegge mitt bomiljø, er sikkert. Ser for meg et miljøtiltak at transporten skal skje sent på kvelden eller natten. Da det vil være sikrere for bl.a. skoleelever som ferdes langs veien. Der røyk nattesøvnen.

Hadde derimot ordføreren tatt problemet på alvor og jobbet aktivt opp mot fylket, som også har hatt Høyre-ordfører de siste årene, brukt fylkespolitikere fra Asker Høyre til å påvirke og sørge for en endring, slik at veien hadde blitt oppgradert og regulert til det antall faktiske kjøretøy som bruker veien, så ville vi forstått at vi hadde en ordfører og et styringsparti som tar innbyggernes ve og vel på alvor. Dette utspillet vitner ikke om dette.

Sist Røykenveien var oppe lovpriste Asker Høyre sine representanter det nye Viken-samarbeidet som kommer over nyåret. Da ville Røykenveien ikke være noe problem. Realiteten er at vi nå må konkurrere med to andre fylker over prioritering av veiutbygging. 

Ordføreren klarte det ikke når det bare var Akershus fylke. Lykke til med den jobben. Det kan ikke bli dårligere enn det som har vært gjort de siste 12 årene.

Ordføreren sier at de er opptatt av trafikkforholdene og ulempene med tungtrafikk og at dette må de vurdere helt konkret. Den vurderingen burde ordføreren gjort for lengst og aldri reist problemstillingen, i hvert fall ikke med den elendige track recorden hun har når det gjelder Røykenveien.

Et godt råd: Glem søppeltransporten og begynn å jobbe for en ordentlig veiløsning, så kan Høyre tenke på sirkulær økonomi og gjenvinning ved en senere anledning, når rammeforholdene ligger til rette for det.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.