Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nedrig å koke suppe på «artister»

– Det er uhyre vanskelig å tro på at Kristin Bjelke hadde tenkt å fylle et kulturhus i Sandvika 24 dager på rad med glade amatører med fele, basun, elgitar og trekkspill og samtidig tenke at her blir det liv og folk, skriver innsenderen.

– Det er uhyre vanskelig å tro på at Kristin Bjelke hadde tenkt å fylle et kulturhus i Sandvika 24 dager på rad med glade amatører med fele, basun, elgitar og trekkspill og samtidig tenke at her blir det liv og folk, skriver innsenderen.

Foto: KNUT BJERKE

Jeg ble opprørt. Alle mine kolleger, enten de lager musikk, utøver den eller som meg er humorist, ble opprørt. Bærum kommunes etterlysning etter «artister» som kunne lage en Julekalender gratis om «de medbrakte eget utstyr», var så nedverdigende og smålig man kan få det. 

Det skjønte Kristin Bjerke, leder for kultur og samarbeid, fort. Og har nå forklart at det hele dreide seg om en misforståelse. En «feil formulering», som hun uttrykker det. Problemet er bare det at jeg ikke tror henne. Det er det ikke spesielt mange andre kulturarbeidere som gjør heller.

For det første: Det er uhyre vanskelig å tro på at Kristin hadde tenkt å fylle et kulturhus i Sandvika 24 dager på rad med glade amatører med fele, basun, elgitar og trekkspill og samtidig tenke at her blir det liv og folk.

Dernest er det om mulig enda vanskeligere å tro på at noen ville brukt ordet «artist» når de egentlig mente «glad amatør», «ungt talent», «tidligere Idol-kandidat» eller «morsom underholdning». 

Og tro meg, jeg kunne funnet 100 andre formuleringer som hadde passet bedre enn ordet «artist» for det Kristin nå påstår hun egentlig var ute etter. Da er det mer nærliggende å tro at de håpet på ekte utøvende artister, men til syvende og sist var villig til å ta enhver som stilte opp gratis. Som også er en usedvanlig usympatisk tanke.

Til sist tror jeg ingenting på at det var en misforståelse at «artistene» måtte bringe sitt eget utstyr. Slik at Bærum kommune sto absolutt fri for utgifter. Det er ikke en «feilformulering». Det er i beste fall ønsketenkning.

Jeg sier det alle mine kolleger tenker, snakker om og deler om dagen: Det er nedrig av Norges rikeste kommune å koke suppe på «artister». Eller amatører for den sakens skyld.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.