Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Nedprioriterer seniorene i Bærum

– Høyre og posisjonen gjør et feilsteg ved å kutte i støtten til dagtilbudet ved seniorsentrene våre, skriver Lina Parvizian, som er kommunestyrerepresentant for Bærum Ap.

– Høyre og posisjonen gjør et feilsteg ved å kutte i støtten til dagtilbudet ved seniorsentrene våre, skriver Lina Parvizian, som er kommunestyrerepresentant for Bærum Ap.

Foto: KARL BRAANAAS

Posisjonen i Bærum, med Høyre i spissen, nedprioriterer seniorene.

I det nye vedtatte budsjettet for handlingsplan som Høyre, Frp, Venstre og KrF fikk igjennom, var ikke hensynet til seniorsentrenes dagtilbud ivaretatt. Allerede er det dyrt å delta på seniorsenteraktiviteter.

Prisen for et måltid er flere steder høyere enn på mange kafeer, og for minstepensjonistene og andre blir terskelen for det sosiale liv høyere. For hvem drar vel på kafé uten å bestille noen ting? Gjør du?

Antagelig er svaret nei. Vi i Arbeiderpartiet ønsker å reversere disse kuttene som er vedtatt for daggruppetilbudene, især når tall fra Statistisk sentralbyrå viser at en av de mest ensomme aldersgruppene er de over 80 år (cirka 30 prosent).

Når daggruppetilbudet da er av de få sosiale arenaene til å møte nye folk, mingle, drikke og spise noe godt mens man hører innledere prate om interessante temaer, er det betenkelig at Høyre og resten av posisjonen vil kutte i denne støtten.

Det er heller ikke den store kostnaden å ivareta et slikt vitalt tilbud i den omfang vi har gjort tidligere. I Arbeiderpartiets alternative budsjett la vi inn 3 millioner kroner i 2021, 4 millioner i 2022, 5 millioner i 2023 og 5,6 millioner i 2024. SV og Rødt støttet også vårt forslag.

Ser vi bort fra alle disse tallene som budsjetter ofte omfatter, finnes det få aspekter ved livet som er viktigere enn vennskap. Når man kommer opp i årene, blir det færre av dem da noen dessverre dør eller har nok å gjøre med barnebarn. Daggruppetilbudet er essensielt for at ulike bli-kjent-arenaer skal kunne bestå og nye vennskap stiftes.

Å feire vennskap i alle aldre, uavhengig av størrelsen på lommeboken, er elementært. Derfor gjør Høyre og posisjonen et feilsteg ved å kutte i støtten til dagtilbudet ved seniorsentrene våre.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.