Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Navneforslag for ny ishall

Bleika ishall eller Bleiker ishall bør bli navnet på den nye ishallen i Asker, mener innsenderen.

Bleika ishall eller Bleiker ishall bør bli navnet på den nye ishallen i Asker, mener innsenderen.

Foto: TRINE JØDAL

Eiendommen til den nye ishallen på Bleiker er utgått fra Nedre Bleiker gård. Det samme er Askerhallen. For øvrig en gave fra samme gård til Asker kommune.

Et navneforslag må være godt forankret, og jeg vil foreslå Bleika ishall eller Bleiker ishall. En eventuell sponsor må kunne få sin plass og reklame i tillegg på bygget. 

Begrunnelsen hviler på avleiringer av kalktuff i fjellskråningen ned mot Hvile gård innerst i Leangbukta. Hvile lå under Nedre Bleiker gård. Slike avleiringer ble kalt «bleik», og derav kommer navnet Bleiker. 

Ved å gi ishallen navnet Bleika eller Bleiker ishall, mener jeg at man endelig kan ære den som æres bør ved å minnes gården på denne måten og betydningen for Frisk Askers sportslige utvikling de siste 50 årene.

Nedre Bleiker gård er en av de få gårdene i Asker med mer enn 700 års dokumenterbar historie. Siste rest av gården er nå revet til fordel for et boligfelt og til stor fortvilelse for etablerte naboer og meningsfeller. En grønn oase for rekreasjon og kulturell utfoldelse er dessverre gått tapt.

Gårdens verneverdi var beskrevet som historisk høy og skulle ivaretas i henhold til kommuneplanen som viktig kulturminne, herunder særlig tun med hage, våningshus og sidebygning, samt låve. 

Resultatet er nå at våningshuset står tilbake nakent og alene uten driftsbygning og uten interesse for allmennheten. 

Ikke en eneste politiker uansett parti engasjerte seg for å etterleve egne vedtatte planer. Nå er det bare å håpe at de etter nærmere omtanke vil vedta navneforslaget eller på en annen måte assosiere den nye ishallen med Nedre Bleiker gård.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.