Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Når våkner Tornerose og ser at hekken som nå dras frem i valgkampen har vokst seg kjempe høy?

Jeg er datter av en av damene som leste Sirene, var med å bygge barnehage så kvinner kunne jobbe og meldte seg inn i politikken med stort engasjement.

Jeg er vokst opp med en mor som sa at det var ikke lov å ikke få seg en utdannelse, fordi en skulle stå på egne ben. Men jeg har også hatt en mamma som når hun dro på handletur til London, var maten gjort klar i bokser i kjøleskapet og sirlig merket med hva som skulle spises hver dag. Min mamma prioriterte å jobbe hjemme, fordi det var ikke noe alternativ for henne å jobbe andre steder samtidig som en hadde barn.

Min mamma og alle hennes venninner slåss på tvers av partigrenser for selvbestemt abort og frihet til å kunne ha barn og være en yrkeskvinne. Jeg er så uendelig takknemlig for hva dere i en generasjon klarte å flytte og endre av forutsetninger for de som kom etter dere.

Les flere innlegg om kvinnedagen

Mye takket være det hun og alle med henne gjorde har jeg så langt hatt en kjempe spennende karriere, vært politisk aktiv og har to flotte sønner. Hverdagen har ofte vært hektisk og vi er mange i den store venninne gjengen som har vært tøffe med prioriteringer, men tenkt at livet er langt og en rekker ikke alt samtidig. Jeg har også alltid opplevd at vår kamp alltid har sett forbi partigrenser og klasser.

I dag er det 8 mars og jeg opplever at nå er kvinnekampen blitt noe som venstresiden tar monopol på. Jeg har stor respekt for venstresiden og dens verdigrunnlag, men jeg tror selv på de konservative verdiene. Troen på individet som selv bestemmer, mens systemet som setter demokratisk kurs og kontrollerer med tilsyn. Men nå har venstresiden bestemt at vi på høyresiden vi får ikke være med i kvinnekampen.

Det er synd fordi vi har så vidt begynt og alle krefter trengs for å gjøre jobben ferdig. Det er nyanser i den siste tids debatt som bekymrer meg, men ikke like mye som jeg er bekymret over hvorfor ikke flere unge jenter har ambisjoner om å bli toppledere, bedriftseiere, politikere og ta makt. Norge faller nå bakover på rapport etter rapport om å være blant de mest likestilte landene. Jenter, dette er en utvikling vi må snu så fort som overhode mulig, og det er bare vi sammen som gjør det. Ha en flott kvinnedag.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.