Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Når prideflagg rives ned, bør vi henge enda flere opp

– Vi berømmer Haslum HK for å henge opp prideflagget utenfor sine lokaler og oppfordrer mange flere til å gjøre det samme, skriver innsenderne.

– Vi berømmer Haslum HK for å henge opp prideflagget utenfor sine lokaler og oppfordrer mange flere til å gjøre det samme, skriver innsenderne.

FOTO: PRIVAT

Det var med tristhet vi leste saken i Budstikka om at Haslum HKs prideflagg har blitt revet ned og ødelagt. 

Når prideflagg rives ned og ødelegges, viser det nettopp hvor viktig pride-markeringen er. Håndballklubben ønsket å vise at idretten er åpen for alle, og i det arbeidet har de vår fulle støtte. I stedet viser saken at vi enda har lang vei å gå.

Vi har sett flere oppslag den siste tiden om prideflagg rundt i Norge som har blitt ødelagt.

Flaggene skal markere inkludering og at alle mennesker er like mye verdt. Når flaggene rives ned og ødelegges, sender dette et tydelig signal om at noen i vårt nærmiljø ikke unner alle andre de samme privilegiene de selv har. 

Vi hadde håpet Bærums-samfunnet var skånet for slike holdninger, men dessverre finnes disse også her hos oss.

Etter initiativ fra Høyre fikk Bærum kommune en handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold, det flagges med prideflagg i Sandvika og i tillegg jobber nå kommunen med å kartlegge LHBT-personers levekår lokalt. 

Vi håper og tror undersøkelsen viser at også skeive lever gode liv i Bærum, men ønsker mer informasjon for å kunne vurdere nødvendige politiske tiltak.

Retten til å være seg selv og retten til å være annerledes er grunnleggende i Høyre. Derfor er vi svært opptatt av arbeid for mangfold, likestilling og inkludering. Vi ønsker et samfunn der alle kan nå og utforske sitt fulle potensial.

Negativ sosial kontroll hindrer den enkelte fra å oppnå et fritt liv i samsvar med den de egentlig er. Det kan gi den enkelte psykisk uhelse, og det gjør vårt samfunn smalere. 

Vi har alle et ansvar for å slå ned på den åpenbare negative sosiale kontrollen, men også for å gjøre det lettere for den som ønsker å bryte ut av et negativt mønster preget av kontroll. 

Å oppføre seg godt mot sin neste er et kjennetegn på et godt samfunn preget av tillit og åpenhet. Det koster så lite å være anstendig og så mye å være det motsatte.

Vi oppfordrer vedkommende som har revet ned prideflagget på Nadderud til å beklage til klubben. Dette var et prideflagg med klubbens logo på, og også et direkte angrep på Haslum Håndball og de verdiene klubben står for.

Arbeidsgivere, offentlig sektor, lag og foreninger som jobber godt med å skape rom for mangfold, er verdifulle medspillere for et samfunn der det er plass til alle. 

Å gi noen en sjanse til å vise sitt potensial er ikke bare moralsk riktig, men gir også bedre resultater. En idrettsklubb som henter ut potensialet i alle, uavhengig av legning, hudfarge eller religion, vil ha flere talenter å rekruttere fra enn klubben som støter mange ut.

Vi berømmer Haslum HK for å henge opp prideflagget utenfor sine lokaler og oppfordrer mange flere til å gjøre det samme. Sammen skal vi jobbe for et mer tolerant og rettferdig samfunn.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.