Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Når kommer ekspressbusser til Asker sentrum?

Jeg har tilbrakt mye ventetid på Blakstad terminal, skriver innsenderen, som etterlyser ekspressbusser til Asker.

 

Jeg savner fokus og interesse for et effektivt kollektivtilbud internt i Nye Asker. Vi er en familie som flyttet til Slemmestad i 2017. Jeg jobbet da i Oslo og pendlet med båten til Oslo. Siden april 2018 har jeg jobbet i Asker.

Siden vi forsøker å klare oss med en bil, har jeg forsøkt å ta buss til jobben i Asker sentrum. Det er en sann prøvelse. Jeg har funnet enkelte ruter som gjør at jeg dersom jeg er heldig, kan komme meg til Asker på 26 minutter. Det normale er 40 minutter og mer, dvs. nesten det samme som til Oslo. Å kjøre til Asker uten kø tar 16–17 minutter. Busstid på opptil 30 minutter (altså det dobbelte av å kjøre) er akseptabelt, men tre ganger kjøretid med bil er drøyt. Med andre ord er det ikke rart det er kø på veiene inn til Asker.

Mye av årsaken til at bussturen min er så lite effektiv er at jeg må skifte buss på Blakstad. Jeg har min andel ventetid på Blakstad terminal.

Mange ganger kjører bussen jeg skal ta videre, idet bussen jeg sitter på kjører inn på terminalen. Det er i seg selv underlig med en terminal langt fra noe slags sentrum eller bebyggelse, kanskje denne terminalen skulle vært et annet sted? Uansett; det må være mulig å få til mer smidige overganger?

Når kommer det ekspressbusser til Asker sentrum langs Slemmestadveien? Det er lange køer inn til Asker sentrum hver morgen.

Hvorfor snakkes det ikke høyt om effektive kollektivruter internt i Nye Asker?

Jeg har registrert det kommer flere båtavganger til Oslo i høst som en prøveordning, og det er flott.

JJeg oppfordrer politikerne til å få til en prøveordning med ekspressbusser fra Slemmestad for eksempel klokken 6.30, 7.00. 7.30 og 8.30 med retur klokken 15.00, 15.30 og 16.30.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.