Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Når en norsk gutt blir offer for arvesynd

– Det virker ikke som det er tatt hensyn til Hasans tette tilknytning til det norske samfunn, skriver Vemund Risbøl Litschutin fra Asker.

– Det virker ikke som det er tatt hensyn til Hasans tette tilknytning til det norske samfunn, skriver Vemund Risbøl Litschutin fra Asker.

FOTO: PRIVAT

Saken om Mustafa Hasan som Budstikka publiserte 25. november, var et tydelig symbol på at innvandringspolitikken kan være umenneskelig. 

Hvorfor skal en gutt som har vært i landet siden han var seks år og har hatt opphold her i alle disse årene, plutselig bli sendt ut? 

Det er urimelig at han skal måtte bøte for at moren ga uriktige opplysninger for 13 år siden.

Karl Trydal og Emil Lunde lager kortfilm om kameraten som skal sendes ut av landet 7. desember, melder Budstikka. 

Båndet disse vennene har ser ut til å være ualminnelig sterkt, og det de gjør for sin barndomsvenn står det virkelig respekt av. 

Jeg kan ikke selv klare å sette meg inn i en situasjon hvor jeg blir kastet ut av hjemlandet mitt og sendt til et fremmed land, jeg ikke kjenner. Den frykten Hassan må kjenne på nå, må være helt uutholdelig. 

Det er snakk om en godt integrert gutt på 18 år som aldri har gjort noe ulovlig. Han har et godt etablert liv i Asker. Han drømmer om å bli jurist. Han er ingen byrde for det norske samfunnet. 

Hvorfor skal alle hans drømmer gå i tusen knas? 

Jeg vet at innvandringsregulerende hensyn skal spille en vesentlig rolle, men det er snakk om en 18-åring som bidrar til det norske samfunnet. En som er og vil være en ressurs for det norske samfunnet. 

Det kan ikke være riktig at vi skal ha et samfunn basert på at man skal måtte lide for andres handlinger. Det er ikke et slikt samfunn jeg vil ha – og jeg håper ikke det er et slikt samfunn Utlendingsnemnda og politikerne vil ha heller. 

Det virker også helt uforståelig at Mustafa Hasan ikke skal få opphold, når broren som er i samme situasjon, har fått det.

Det virker ikke som det er tatt hensyn til Hasans tette tilknytning til det norske samfunn, i vedtaket fra Utlendingsnemnda. Etter min mening er dette noe som burde veie tyngre. 

Det ikke akseptabelt å lyve for å få opphold, men det burde heller ikke være akseptabelt å straffe noen for andres handlinger. 

Mustafa Hasan har ordfører Lene Conradi, hele Asker, det norske samfunn og en rekke politikeres uforbeholdne støtte. La oss håpe at Utlendingsnemnda lytter. Alt annet ville vært umenneskelig.

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.