Skip to main content
Hva mener du? Del dine meninger med Budstikkas lesere.
Send inn innlegg

Når blir alt bra?

– Vi må nok vente litt til før alt blir som normalt igjen og vi kan gå tilbake til vanlige rutiner, skriver innsenderen.

– Vi må nok vente litt til før alt blir som normalt igjen og vi kan gå tilbake til vanlige rutiner, skriver innsenderen.

Etter året 2020 med koronapandemi og høye smittetall var det nok ikke bare meg som var klar for en ny start og et nytt og bedre år 2021. 

Ingen smitte, klemme venner uten bekymringer, slippe å holde en meter avstand, kunne besøke familien og de man er glad i. Jeg savner også å alltid kunne gå på aktiviteter og ha en normal skolehverdag som før.

Over halvparten av nye smittede i landet er nå ungdom i alderen 10–19 år, og nesten all ungdom er smittet på enten trening eller skolen. 

Vi mister vår fritid, vi mister vårt liv, vi mister vår ungdomstid. Vi vil heller bli satt i rødt nivå eller hjemmeskole i noen uker enn å gå rundt og bekymre oss for å bli smittet. 

Forskning viser at barn får mindre symptomer og ikke blir alvorlig syke, men det blir besteforeldrene eller foreldrene våre. Der er de vi er bekymret for.

Alt dette koronasnakket fører til dårlig psykisk helse hos unge. Det fører til stress og angst. Det er ikke sunt å gå rundt og alltid tenke på avstand, håndhygiene og om du trenger munnbind eller ikke. 

Som følge av den dårlig håndteringen av koronasituasjonen må vi nok vente litt til før alt blir som normalt igjen og vi kan gå tilbake til vanlige rutiner.

Regjeringen må sette en stopper, de må skjerpe seg, de kan skjerpe seg og ta tilbake styringen.
Når blir alt bra?

Bidra med dine meninger, både på nett og i papir.
Skriv debattinnlegg
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.